Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal de Roses, el perímetre del qual continua sent inestable. A la zona afectada pel foc ha tornat a bufar tramuntana, i es preveu que aquest fet s’allargui durant tot el dia. Aquests aspectes fan que, malgrat que les previsions siguin optimistes, els Bombers continuïn molt pendents de l'evolució meteorològica i no hagin passat a la fase d’estabilització de l’incendi.

En aquests moments són 22 les dotacions d’aigua i 20 les de comandament les què els Bombers de la Generalitat tenen desplegades a la zona. Aquestes unitats continuen treballant per controlar els punts calents de l’interior del perímetre, especialment al flanc dret de l’incendi, la part que més preocupa a hores d’ara als Bombers.

Aquest matí també s’hi han incorporat dos avions de vigilància i atac i un helicòpter bombarder, així com dos avions amfibis del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO). Es manté activat el Centre de Comandament de Bombers al parc de bombers de Roses.

Canadair CL 215T 415 Trànsit Aeri de Catalunya

Els Agents Rurals investiguen les causes que poden haver originat aquest incendi. En aquest sentit, la hipòtesi principal amb la què treballen és que l’origen sigui una crema de restes vegetals. En la mateixa línia, els Agents Rurals han informat que l’incendi ha afectat una superfície provisional de 392 hectàrees, 388 de les quals dins del Parc Natural del Cap de Creus.

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla d’emergències INFOCAT i manté al Centre de Comandament personal tècnic de la operativa territorial realitzant tasques de coordinació i logística. Es demana a la ciutadania que no s’acosti a la zona de l’incendi a fer vídeos o fotografies ja que interfereixen en les tasques d’extinció de l’incendi.

Per aquest incendi hi ha hagut 12 persones confinades a la Cala Montjoi (complex Ciutat de Vacances); 3 confinats a la Cala Joncols (treballadors de l’hotel) i 3 persones evacuades a l'Hotel Vela de Roses.

Segueix el minut a minut de l'incendi aquí:

En directe

Última actualització 09:21

Hi ha cinc vehicles a la zona remullant un petit congost de difícil accés, al flanc dret, on ha sortit alguna fumarola de forma intermitent

CONTROLAT: Els Bombers donen per controlat el foc de Roses, que ha cremat 433 hectàrees de superfície forestal

Els Agents Rurals pugen a 433,89 hectàrees la zona afectada. De les quals, 431,85 són dins del Parc Natural del Cap de Creus.

Joan Delort - Director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments: "Ara mateix no hi ha cap situació que ens preocupi, però com en tot incendi, fins que no estigui apagat i extingit sempre hem d'estar amatents"

ESTABILITZAT: hi treballen 54 dotacions terrestres i tres mitjans aeris que remullen la zona per evitar revifalles

Missatge del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer:

A la zona afectada pel foc ha tornat a bufar tramuntana, i es preveu que aquest fet s’allargui durant tot el dia

Hidroavions de l'Exèrcit de l'Aire s'incorporen a l'extinció de l'incendi de Roses

Canadair CL 215T 415 Trànsit Aeri de Catalunya

Tot i que els Bombers confien en poder estabilitzar-lo al llarg de les properes hores, continua preocupant el flanc dret, de la zona de Montjoi, i les revifalles que el vent està provocant.

Bombers informa que l'incendi ha cremat una superfície provisional de 392 hectàrees, la majoria dins dels límits del Parc Natural del Cap de Creus. Tot al terme municipal de Roses

Els diferents operatius al Centre de Comandament Avançat (CCA) del parc de Bombers de Roses fan una nova reunió de coordinació

Reunió de coordinació entre els diferents operatius al Centre de Comandament Avançat (CCA) Protecció Civil

Segons informa l'Ajuntament de Roses, actualment hi treballa 1 helicòpter i 2 avionetes, amb la previsió que se n’incorporin dues més arribades de Madrid

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que el foc s’hauria originat arran d’una crema mal apagada

La Creu Roja ha activat diversos vehicles d'avituallament i voluntariat per donar servei i col·laboració en l'incendi forestal de Roses. El dispositiu logístic de Creu Roja s'ha activat de matinada.

Diversos vehicles d'avituallament i voluntariat col·laboren en el foc de Roses CREU ROJA

El cap de la Regió d'Emergències de Girona, Jordi Martín, ha insistit en que cal ser prudents però que esperen estabilitzar-lo al llarg del dia d'avui, tenint en compte que el vent ha afluixat i que s'hi han incorporat mitjans aeris.

Veure més