Temperatures elevades

Què he de fer per evitar un cop de calor?

Redacció

Amb l’augment de temperatures que estem patint, hem de prendre consciència per evitar patir un cop de calor.

Per això mateix, l’Associació d’Empreses de Serveis per a la Dependència (AESTE) recomana sobretot hidratar-se i portar roba adequada, entre altres consells per evitar cops de calor, especialment en persones grans.

Les altes temperatures a Espanya poden afectar «negativament» la salut de les persones grans i dels més vulnerables, segons destaca l’organització en un comunicat.

Líquids tot el dia i evitar hores centrals

Per això, aconsella assegurar la hidratació i prendre líquids de forma regular i freqüent, fins i tot quan no es tingui sensació de set. En aquest sentit, detalla que la somnolència, els marejos, el mal de cap o falta de concentració són alguns símptomes de deshidratació i que és «important» conèixer-los per evitar l’evolució a deshidratació moderada o greu, cosa que pot impactar sobre l’estat de salut.

A més, suggereix evitar sortir en les hores centrals del dia i ser en un lloc fresc; evitar l’exercici físic durant el dia; evitar viatges llargs o si no, fer parades periòdiques i freqüents i portar roba adequada, lleugera i de colors clars, ja que redueixen la calor i manté la temperatura corporal.

Finalment, des d’AESTE recomanen consultar als professionals sanitaris davant qualsevol dubte relatiu a la salut que hi pugui ser derivada de les altes temperatures exteriors, com mal de cap, marejos, respiració i freqüència cardíaca accelerades o alteracions del comportament.