Les bessones Carla i Àgata Rodà Panareda participen en el nou programa The Dancer de TVE. La seva emissió va començar el dilluns 5 d'abril passat i la primera intervenció de les dues empordaneses ha estat emesa aquest dilluns a la nit. La seva actuació com a DME Mirrors ha arrencat els aplaudiments del públic i, en el moment final, han estat seleccionades per passar a formar part de l'equip de Lola Indigo.

Àgata i Carla tenen 16 anys, són de Capmany i estudien primer de Batxillerat a l'Institut de la Jonquera. Es van introduir en el món del ball a l'escola Dance Me de Figueres de la mà de Sònia Navarro.

Durant la primera nit d'audicions també es va poder veure la figuerenca Fátima Balde, que va aconseguir entrar a l'equip de Rafa Méndez. La seva aventura amb la dansa comença amb divuit anys i té un recorregut que, segons va explicar a la seva presentació, no va ser fàcil per no comptar amb suport familiar. Amb 24 anys, aquesta figuerenca exatleta del Club d'Atletisme de Figueres, va aconseguir aixecar tot el públic amb la seva enèrgica actuació i va enamorar als tres membres del jurat.

El figuerenc Carlos Romero, ballarí professional amb una llarga experiència en companyies de prestigi com el Ballet Nacional d'Espanya, també va formar part del programa que es va emetre aquest dilluns però no va entrar a cap dels equips. L'actuació la va fer amb la seva companya de ball, Tania Martín.

Alegato y actuación de DME Mirrors Alegato y actuación de DME Mirrors

En el nou format de The Dancer, Miguel Ángel Muñoz, Lola Indigo i Rafa Méndez són els caps d'equips dels concursants, però primer han d'aconseguir el vot del públic per tenir possibilitats. Només aquells ballarins que aconsegueixen el 75% dels vots del públic present en el plató estaran entre els elegits, després seran els capitans els que triaran els ballarins per al seu equip. A partir d'aquí hauran de lluitar per aconseguir l'anhelada recompensa final: el títol de millor ballarí del país i un premi en metàl·lic de 25.000 euros.

Segons TVE, The Dancer «complirà totes les expectatives, té ritme, emoció, força, tècnica, passió, creativitat, esforç i sacrifici». El programa ens aproparà algunes de les històries més commovedores de la dansa: ballarins sols davant el perill, un camí ple de sacrificis.