Recepta de cuina

'Coulant' de xocolata: les claus perquè quedi perfecte

Aquest volcà de cacau es pot fer fàcilment a casa si se segueixen les pautes adequades

Un 'coulant' de xocolata.

Un 'coulant' de xocolata. / SHUTTERSTOCK

Els amants de la xocolata troben en aquest ingredient una infinitat de possibilitats a la cuina. Si parlem de postres, les opcions de maridatge i elaboració resultarien incomptables. Entre elles, algunes es van idear especialment per als més xocolaters. Aquest és el cas del coulant, una bomba de sabor tan contundent com irresistible.

Aquest volcà de cacau no és, en realitat, més que un pa de pessic de xocolata amb el seu cor en estat líquid. Preparar-lo no resultarà especialment difícil si es tenen en compte alguns trucs.

Ingredients per a quatre persones

  • 250 g de xocolata negra
  • 100 g de sucre
  • 4 ous
  • 120 g de farina
  • 225 g de farina
  • Sal

Pas a pas

  1. El primer pas consisteix a fondre la xocolata i la mantega, cosa que podem fer al bany maria o al microones, a poca potència, assegurant-nos que no se'ns crema la barreja.
  2. D'altra banda, batem durant uns minuts els ous amb el sucre i un pessic de sal, fins que la barreja blanquegi.
  3. Afegim ara la xocolata i la mantega ja barrejades als ous i seguim batent. Afegim la farina tamisada amb un colador i seguim remenant amb una espàtula.
  4. Un cop tinguem la massa, podem repartir-la en motlles de postres individuals per al forn. Per fer-ho utilitzem una cullera o ens ajudem d'una màniga pastissera. No els cobrirem fins a dalt, perquè la barreja creixerà al forn.
  5. Preescalfar el forn a 200 graus. Després, introduïm els motlles i enfornem al voltant de 10 minuts. Com que el resultat pot ser diferent en funció del tipus i model de forn, per aconseguir el punt ideal és millor experimentar primer amb una única ració. Així, podrem ajustar la resta de racions als temps òptims.
  6. Un cop fora del forn, només cal esperar uns moments per a aquesta autèntica bomba de xocolata s'empenyi lleument per fora abans de servir i devorar.