El film ‘Esperant Dalí’ arriba a la gran pantalla

DaDavid Pujol estrena la pel·lícula en sales

Una imatge del rodatge del film 'Esperando a Dalí'. ACN

Una imatge del rodatge del film 'Esperando a Dalí'. ACN / ACN

ACN

El pintor figuerenc Salvador Dalí hauria estat un client assidu d’elBulli? El cineasta David Pujol està convençut que sí. De fet, aquest pensament va ser l’espurna i el punt de partida de la pel·lícula de ficció ‘Esperant Dalí’ que Pujol estrena als cinemes. La cinta se situa als anys 70 a Cadaqués, on el propietari del restaurant ‘Le surreal’ viu obsessionat en rebre la visita del pintor català. En declaracions a l’ACN, Pujol va explicar que el film reivindica Dalí i és “una faula molt humana i vitalista, una comèdia entranyable amb una història d’amor i de superació”. Formen part de l’elenc del film Jose García, Ivan Massagué, Clara Ponsot, i Pol López

‘Esperant Dalí’ se situa a l’any 1974. Fernando i Alberto han de fugir fins a Cadaqués, on treballaran al restaurant ‘El surreal’. El Jules, l'excèntric propietari del local, viu obsessionat amb la idea que Dalí visiti al restaurant. El Fernando, cuiner amb un enorme talent, l’ajudarà per intentar aconseguir el seu objectiu.

Pujol va explicar que la idea del film va néixer després que fes la sèrie documental amb Ferran Adrià ‘elBulli historia de un sueño’, que es pot veure a Prime. Quan va acabar la sèrie, la Fundació Gala – Salvador Dalí va contactar amb ell per fer una trilogia sobre la vida del pintor català. “La intensitat amb les que vaig fer la sèrie d’Adrià i la de Dalí va fer que em plantegés un dia, mirant la carretera de Roses a Cadaqués, que a Dalí li hauria agradat molt descobrir elBulli”. Segons Pujol, el pintor surrealista “sabia detectar allò que era autèntic i era un gran aficionat a la gastronomia”.