Agenda d'activitats

Els millors plans per aquest cap de setmana a l'Alt Empordà

Què puc fer a la comarca aquest dissabte i diumenge?

L'agenda d'actes ve farcida de propostes aquest cap de setmana.

L'agenda d'actes ve farcida de propostes aquest cap de setmana.

Empordà

Empordà

Arriba el cap de setmana i a l'Alt Empordà arriba carregat d'activitats. Us presentem un recull de les més destacades.

Fira de Sant Josep i del Brunyol a Figueres

• Dia i hora: dissabte 23 de març, tot el dia

• Lloc: Rambla, carrer Sant Pau i plaça Josep Pla

Un any més, Figueres celebra la Fira de Sant Josep i del Brunyol. Enguany té lloc aquest dissabte 23 de març. Organitzada pels Amics de Sant Josep, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, la doble fira es distribuirà per diversos escenaris. Al carrer Sant Pau es farà el mercat d’artesania. A la plaça Josep Pla hi haurà les atraccions infantils entre divendres i diumenge. I la Rambla és l’espai escollit per a la degustació i venda dels brunyols de l’Empordà, ben regat amb vi dolç i cava de la terra. La Fira anirà acompanyada de moltes activitats paral·leles.

La Fira del Vaixell d'Empuriabrava

• Dia i hora: del dissabte 23 de març al diumenge 31 de març, tot el dia

• Lloc: plaça de les Palmeres

La XXXIV Fira del Vaixell d’Ocasió d’Empuriabrava, que se celebra del 23 al 31 de març, és el primer esdeveniment que se celebra a la plaça de les Palmeres després de la renovació. A la mostra, hi seran presents una trentena d’expositors que portaran aproximadament 275 embarcacions d’ocasió i noves. 

"La Casa de Nines" arriba a la Sala La Cate de Figueres

• Dia i hora: dissabte 23 de març, a les 20 hores; diumenge 24 de març, a les 18 hores

• Lloc: Sala La Cate 

Els clàssics mai passen de moda. Segurament perquè copsen els neguits que, tot i el pas del temps, continuen colpint als humans. Això és el que succeeix amb Casa de nines, un drama contemporani en què l’individualisme dels personatges s’enfronta a la moral i als costums establerts. La companyia figuerenca Tequatre feia anys que desitjava dur a escena la peça, la més traduïda i representada del dramaturg noruec Henrik Ibsen (1828-1906) i la primera que es va escenificar en català, i és ara quan, en disposar de l’elenc ideal, ho han aconseguit. L’espai escollit, la Sala La Cate de Figueres, aquest dissabte, a les vuit del vespre, i diumenge, a les sis de la tarda. El 13 i 14 d’abril repetiran a Castelló d’Empúries, al convent de Sant Agustí, aquest cop, per a un públic més reduït.

Mostra d’Art de Peralada

• Dia i hora: inauguració dissabte 23 de març, a les 19.30 hores

• Lloc: entre de Turisme Cultural Sant Domènec

El Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada acull aquest dissabte la inauguració de la novena Mostra d’Art que vol ser, enguany, un homenatge a quatre dels seus artistes locals que, amb les seves obres, capturen l’esperit del poble: Ramon Faro, Marcial Hernández, Antonio Rodríguez i Josep Sanllehy. Aquesta mostra col·lectiva es podrà visitar fins al diumenge 7 d’abril en l’horari d’obertura del Centre.

"La Passió" torna a Sant Climent Sescebes

• Dia i hora: diumenge 24 de març, a les 18 hores

• Lloc: L'Horta d'en Cusí

La Passió de Sant Climent Sescebes, que arrenca aquest diumenge 24 de març a les sis de la tarda, és un clàssic de la Setmana Santa. Amb un guió sense massa possibilitats de traspassar els marges, cada any innova per mantenir l’interès del públic i dels mateixos actors. Enguany ho fan introduint una escena nova que permetrà a intèrprets d’11 a 13 anys agafar cert protagonisme. També impulsen una sessió alternativa, el dijous 28, una "paròdia divertida i amena, que vol ser una aclucada d’ull a la comèdia La vida de Brian dels Monty Python". Sota el títol On és Jesús?, es tradueix en sessions curtes de vint minuts, estil microteatre, durant les quals el públic acompanyarà als actors pels escenaris emblemàtics de La Passió, ubicats a l’Horta d’en Cusí.  

Aquestes són les activitats que us proposem per gaudir d'un cap de setmana ideal a l'Alt Empordà. No t'ho pensis i gaudeix!