Estafa

La Policia Nacional alerta sobre aquesta estafa que buida els comptes bancaris

La tècnica d'estafa es coneix amb el nom d''spoofing'

VÍDEO | La Policia Nacional alerta sobre aquesta estafa que buida els comptes bancaris

PI Studio

La Policia Nacional s'ha vist obligada a alertar a les xarxes socials d'una estafa que buida els comptes bancaris. Para atenció per no perdre tots els estalvis.

En un vídeo publicat al seu perfil oficial de TikTok, la Policia Nacional fa aquesta advertència: transferiries els teus estalvis a un altre compte si t'ho demana el teu banc? Compte, perquè podria tractar-se de 'spoofing'.

Els ciberestafadors es fan passar pel teu banc, t'adverteixen de moviments sospitosos als teus comptes i intenten convèncer-te perquè transfereixis els teus diners a altres comptes suposadament segurs. Mitjançant un programa informàtic, canvien el número de telèfon perquè aparegui el del teu banc, i a més utilitzen algun argot bancari per fer més creïble l'estafa.

En uns minuts aconsegueixen que les víctimes els facilitin les dades per accedir als comptes bancaris i buidar-les. Davant d'això, la Policia Nacional recorda que el teu banc mai no et demanarà per telèfon dades personals o bancàries, o un codi que suposadament t'hagin enviat per SMS. Per tant, mai no facilitis dades d'aquesta manera. Davant del dubte, penja el telèfon i truca al número oficial de la teva entitat bancària. Si has estat estafat, acudeix a la policia.