Torna la Festa Major de Vilafant amb clàssics com la baixada de carretons

El municipi celebra la festa en honor a Sant Cebrià amb balls, concerts i activitats esportives que tenen lloc fins diumenge

El pregó va a càrrec de Jordi Montero, exdirector de l'Institut

Baixada de carretons d’una edició passada.  | FRANCESC AGUILERA

Baixada de carretons d’una edició passada. | FRANCESC AGUILERA / redacció. vilafant

Emporda.info

Un any més, Vilafant torna a homenatjar el seu patró, Sant Cebrià, amb la seva Festa Major. Una celebració on no faltaran actes clàssics com la tradicional baixada de carretons.

La celebració va començar aquest dijous, 14 de setembre, amb l’acte «Volem sentir la teva veu per a construir un Vilafant entre tots i totes». Va tenir lloc a El Cau, a les set de la tarda, i va comptar amb l’actuació musical de Marc Parrot.

La festa, però, alçarà el teló oficialment aquest divendres, 15 de setembre, amb la cercavila de capgrossos casolans i de la Colla Gegantera els Rajolers de Vilafant. Es concentraran a dos quarts de set de la tarda a la plaça de l’Ajuntament, i mitja hora més tard, a les set, al ritme de les gralles començarà una corrua que acabarà a dos quarts de vuit del vespre a El Cau, on es farà el pregó de Festa Major. Aquest any anirà a càrrec de l'exdirector de l'Institut de Vilafant, Jordi Montero, que ara fa una mica més d'un any es va jubilar.

A la nit, arribarà el moment de gresca per als més joves amb el Vilafant Fest 2023, proposta que organitza l’Espai Jove i la Revolució Jove. Tindrà lloc a l’Àgora, a partir de les vuit del vespre, i hi haurà concerts de diversos artistes. També hi haurà un punt lila, servei de bar i foodtrucks.

La festivitat continuarà l’endemà, el dissabte 16, dia de Sant Cebrià. Començarà amb la Matinal esportiva, que es farà al Pavelló Municipal i l’entorn. Paral·lelament, hi haurà un circuit viari de bicicletes al Parc de les Mèlies. I més tard, tindrà lloc una visita teatralitzada a Palol Sabaldòria a càrrec de Terra, Natura i Cultura.

La novetat: un sopar popular

A la tarda, torna un clàssic de la festa: la Baixada de Carretons, que arriba a la 14a edició. Com sempre, es farà al Camí dels Oms. Per acabar d’arrodonir la jornada, també hi haurà inflables i xocolatada, així com un concert amb l’Orquestra La Montecarlo, un sopar popular, que serà el primer cop que es farà. Després hi haurà el ball de nit.

La celebració acabarà diumenge, 17 de setembre, amb un matí on no faltaran les matines, el 6è Torneig de Festa Major de Futbol Sala, el 4t Torneig Vòlei Platja i la Jornada lúdica amb Oci Ficció. Després, al migdia, hi haurà sardanes, vermut popular i l’Ofici Solemne, musicat per Josep Quer, a l’Església de Sant Cebrià. La festa posarà el punt final a la tarda amb un partit de futbol amistós de 4a catalana, un espectacle acrobàtic de Trial, l’actuació del mag Raül Black i el ball amb discomòbil familiar de la mà de Dj. Bacardit.