Figueres

Figueres debatrà sobre el dret a morir dignament amb xerrades i un curt

El 26 de novembre a les sis de la tarda, al centre cívic Creu de la Mà de Figueres

Cristina Vallès fa la xerrada

Cristina Vallès fa la xerrada / Emporda.info

Emporda.info

Figueres acull el dimarts 28 de setembre la xerrada: Morir dignament és possible...però coneixes els teus drets?, a càrrec de Cristina Vallès, coordinadora de DMD (Associació Dret a Morir Dignament) a les comarques gironines. Es preveu el debat i el torn obert de paraula entre tots els assistents. La xerrada anirà acompanyada de la presentació i el visionat d’un curtmetratge relacionat amb la temàtica de la convocatòria.

La conferència tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda al centre cívic Joaquim Xirau. Servirà per reflexionar sobre què vol dir la mort digna, quins drets tenim en el final de vida, què suposa la nova Llei de regulació de l’eutanàsia i la importància del Document de Voluntats Anticipades. L’entrada a l’acte serà gratuïta i l’aforament serà limitat. Cal reservar plaça abans del dia de la xerrada.

Es farà una altra sessió a la Biblioteca de Figueres: Com apropar el tema de la mort als infants, a través de la literatura, el dijous 21 d'octubre a les sis de la tarda.

I el 26 de novembre a les sis de la tarda, al centre cívic Creu de la Mà de Figueres s'ha programat Coneixem els nostres drets referents a la salut, a viure i morir amb dignitat, i acompanyament legal que podem tenir, a càrrec de l'infermera Tànit Güell i el metge Ramon Sans.

Objectius

L’associació Dret a Morir Dignament treballa perquè els drets al final de la vida es respectin. En l’àmbit de Catalunya, l’entitat defensa des de 1984 la llibertat de tota persona a decidir el moment i la manera de finalitzar la seva vida, especialment quan pateix un deteriorament irreversible i un sofriment insuportable.