La DGT fa servir els radars per a enxampar als conductors que corren massa i que fan altres infraccions al volant. Per aquest motiu, és molt important prestar especial atenció a la conducció i evitar cometre un delicte al volant, ja que, pot suposar una multa o la pèrdua d'alguna vida en els casos més greus. També hi ha casos en què ens podem despistar i en una recta, ens enxampa un radar.

Us deixem uns trucs per saber si els radars estan activats o desactivats

A Espanya hi ha més de 1.500 radars estratègics per tal d'evitar accidents. Es calcula que hi ha uns 780 radars fixos, uns 545 mòbils i uns 92 de tram. A més a més, s'ha de sumar el control aeri per part dels helicòpters Pegasus i el control policial 'in situ'. 

Normalment, els radars es col·loquen darrere els panells informatius, per la qual cosa és molt fàcil identificar-los, però si vols saber si estan actius o desconnectats és tan senzill com mirar el costat del radar. Veure'm que tenen una escala, si aquesta està baixada vol dir que està actiu, però, si la trobem amunt, vol dir que està inactiu.

En el cas dels radars mòbils és molt fàcil detectar-ho perquè si està en funcionament, segur que veuràs la lent de l'aparell com brilla. Un de cada tres radars mòbils no porten velocímetre de detecció.