Ucraïna lluita per aturar el setge rus amb combats a prop del centre de Kíev

Zelenski assegura que l'exèrcit ucraïnès no deposarà les armes: "Hi ha molta informació falsa a les xarxes"

Un edifici residencial de més de 25 plantes a tocar del centre de Kiev amb els efectes de l'impacte d'un míssil

Un edifici residencial de més de 25 plantes a tocar del centre de Kiev amb els efectes de l'impacte d'un míssil / Reuters

Agències

Nit i matinada d'explosions i durs enfrontaments entre tropes russes i ucraïneses a prop del centre de Kíev. Els districtes de Bereteiska i Shuliavka –on està situat el zoològic- han patit diversos atacs amb foc de metralladores i míssils, que han impactat en un edifici residencial de més de 25 plantes. Les autoritats ucraïneses demanen als habitants de Kíev que no surtin dels refugis i que, si són a casa, no s'apropin a les finestres.

En un missatge gravat amb l'Òpera de Kíev al fons, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha assegurat que l'exèrcit no deposarà les armes: "Hi ha molta informació falsa a les xarxes que diu que demano al nostre exèrcit que es rendeixi. Estic aquí, no deposarem les armes. Defensarem el nostre Estat".

Més de 500 detinguts a Rússia en manifestacions contra la guerra

La Policia de Rússia ha detingut aquest divendres almenys 572 persones en les manifestacions celebrades en 28 ciutats del país contra la invasió russa a Ucraïna, segons les dades recollides pel grup de drets civils OVD-Info en el segon dia de protestes.