Més de 200 civils han mort des que va començar l'atac rus a Ucraïna

Segons el govern ucraïnès, els ferits ascendeixen a més d'un miler

Un vehicle calcinat després d'un atac en el conflicte Rússia - Ucraïna

Un vehicle calcinat després d'un atac en el conflicte Rússia - Ucraïna / Reuters

Europa Press

El ministre de Salut d'Ucraïna, Viktor Lyashko, ha informat aquest dissabte de la mort de 198 persones, tres nens inclosos, des que va començar la invasió russa.

A més, a través del seu compte a la xarxa social Facebook, ha indicat que 1.115 persones han resultat ferides des de dijous, 33 nens inclosos.

Lyashko també ha ressaltat que "la vida també està en apogeu" i han nascut diversos nens des de dijous. Així, a la ciutat de Jerson, van néixer dos nens en un dels hospitals de maternitat del refugi antiaeri.

En aquest sentit, ha lloat els metges ucraïnesos que, al costat dels militars, les forces de seguretat i els equips de rescat "estan aguantant". "Cap hospital ha tancat, tots estan treballant i oferint atenció mèdica", ha destacat, i ha remarcat que "tots miren valentament els ulls de l'enemic".

El ministre ucraïnès ha lamentat que "mai no va pensar" que cercaria armilles antibales per als metges. "Però a causa de les accions dels terroristes russos, que disparen deliberadament contra les ambulàncies, ens veiem obligats", ha continuat.

"Els militars estan defensant el país amb les armes a la mà i les armes dels metges són una feina desinteressada", ha afegit. "Estem llestos", ha indicat.