La dona assassinada a Torroella volia deixar la parella

Els Mossos detenen el xicot i escorcollen el domicili de Palafrugell on vivia pel crim masclista

Els Mossos escorcollen el domicili del detingut pel crim masclista de Torroella de Montgrí

ACN

Eva Batlle

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a Flaçà el presumpte autor del crim de Torroella de Montgrí, un home de 39 anys resident a Palafrugell. Es tracta de la parella de la dona, un home de prop de 40 anys, que va aparèixer diumenge assassinada a ganivetades a dins d’un cotxe abandonat en un camí a prop de la Gola del Ter. La víctima havia manifestat al seu entorn i al presumpte assassí que el volia deixar.

Ahir al vespre, els agents d’investigació i part de la comitiva judicial van escorcollar el domicili de l’arrestat. És un pis situat al principi del carrer Lleida de Palafrugell. Segons informa ACN, els Mossos van estar aproximadament una hora a l’interior de l’habitatge buscant proves i indicis que permetin incriminar-lo. No va transcendir que aparegués l’arma del crim.

La víctima es deia Fàtima Dahan, tenia 44 anys i en feia 10 que vivia a l’Estartit, on era coneguda. Els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) van realitzar la detenció ahir al matí pels volts de dos quarts de dotze en aquest municipi del Gironès.

L’arrestat és més jove que la dona assassinada i des del moment del crim -desaparició de la dona- va tenir un comportament sospitós que va alertar l’entorn. Dissabte hauria citat a la víctima a una zona pròxima on va ser trobada l’endemà. Els Mossos investigaven aquest cas com a crim masclista i aquesta és la línia que han seguit fins a localitzar al presumpte autor de l’homicidi que ahir al matí estava a Flaçà. Tot i això, els agents segueixen amb indagacions per acabar de tancar del cas.

Torroella de Montgrí dilluns va fer un acte de repulsa del crim i va ser multitudinari. Persones properes a la víctima també apuntaven a un cas de violència de gènere. Tot i això, cal dir que fins ara l’arrestat no comptava amb antecedents per fets d’aquesta tipologia ni tampoc, segons el TSJC, hi havia hagut denúncies entre víctima i presumpte homicida. Aquest homicidi el van descobrir persones properes a la víctima el diumenge. Després de denunciar-ne la desaparició el dissabte van fer recerca seguint el senyal de localització del telèfon mòbil i finalment, la van trobar morta a dins d’un vehicle en un camí agrícola pròxim a la desembocadura del Ter. Arran dels fets es va activar la Policia Local i els Mossos d’Esquadra que van confirmar que era una mort violenta. La dona tenia diverses punyalades.