Girona

Creu Roja homenatja Roser Llevat amb la Medalla d’Or a títol pòstum

L’expresidenta de l’entitat a Girona va tenir un paper clau en el desenvolupament de l’assemblea local de Figueres

Familiars i representants de les entitats durant l’acte.

Familiars i representants de les entitats durant l’acte. / Creu Roja

Emporda.info

Roser Llevat i Viladot ha rebut, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la Creu Roja per la meritòria tasca realitzada en la defensa, difusió i compliment dels principis i objectius de l’entitat. L’acte d’homenatge, realitzat a l’espai CaixaForum Girona, va comptar amb la presència del president de l’entitat a Espanya, Javier Senent; el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet; la presidenta en funcions de la Creu Roja a Girona, Carme Campeny, i la seva família.

A l’acte, també hi van assistir Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Albert Bramon, subdelegat del Govern a Girona, i Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat.

Va ser un acte emotiu que ha volgut fer notòria la vinculació i tasca desenvolupada per Llevat al llarg de la seva trajectòria solidària que la va dur a presidir l’entitat a Girona durant disset anys. També havia ocupat el càrrec de vicepresidenta primera de la Creu Roja Catalunya en els últims anys, i era membre del Comitè Nacional de la Creu Roja.

Pedagoga infantil de formació, professionalment va estar vinculada a diverses tasques de relacions públiques, moda i confecció. Roser Llevat era una persona treballadora, amant de la conciliació, el consens i l’acord, sempre compromesa amb les causes socials i humanitàries, com ho demostra la seva llarga vinculació a la Creu Roja. La caracteritzava el seu tracte afable i proper.

Llevat va començar la seva trajectòria com a voluntària al món local, a l’Assemblea de Figueres, fa 28 anys, el 24 de novembre de 1994. Allà va promoure la creació de l’àmbit de Benestar Social dins l’Assemblea Local de la Creu Roja, fins llavors molt focalitzada en el camp de la intervenció en socors i emergències. Va incorporar-se al Comitè Local a Figueres, on va assumir-ne la presidència local des de l’any 1999 fins a l’any 2019.