Successos

Un conductor s'encasta amb el cotxe contra una façana a Vilabertran i l'enxampen carregat d'haixix

Els Mossos l'han detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues

Transportava més de 34 quilograms d’haixix i 24 de marihuana, amb un valor total de 110.339 euros en el mercat il·lícit 

Part de la droga que transportava el detingut.

Part de la droga que transportava el detingut. / Mossos

Empordà

Empordà

Els Mossos d'Esquadra han detingut un conductor que es va encastar contra una façana a Vilabertran i anava carregat d'haixix i marihuana. Transportava més de 34 quilograms d'haixix i 24 de marihuana, amb un valor total de 110.339 euros en el mercat il·lícit. També va donar positiu en les proves de detecció d'alcohol i drogues. L'arrestat, de 46 anys, se l'acusa d'un delicte contra la salut pública i per conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

Els fets van tenir lloc de matinada quan els Mossos van rebre un avís d’assistència en un accident a Vilabertran. Els agents van localitzar el vehicle amb la part davantera abonyegada i el maleter obert i que havia col·lidit contra la façana d'un habitatge i havia causat diversos danys.

En el lloc dels fets, els agents van veure el conductor amagat darrere d'un segon vehicle estacionat a dos metres del que s'havia accidentat. La policia va notar una forta olor de marihuana i va veure que l'home tenia al seu costat una bossa d'esport i bosses d'escombraries.

329 tauletes d'haixix

Concretament es tractava d'una bossa d'esport amb 329 tauletes, presumptament d'haixix, de més de 34 quilograms i tres bosses d'escombraries amb 24 quilograms de cabdells de marihuana envasada al buit. Segons Mossos, l'home caminava lent, titubejant, tenia la parla pastosa i els ulls vidriosos. En fer les proves de detecció d'alcohol i de substàncies estupefaents va donar positiu en les dues. En la taxa d'alcoholèmia, concretament, va donar 0,50 mg/l, i a més, positiu en opiacis.

El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.