Per què no és bo fer amics a la feina?

Per què no és bo fer amics a la feina?

PI Estudio

El psicòleg Nir Bashan, especialitzat en creativitat, ha estudiat el procés de fer amics en el treball i ha arribat a la conclusió que és millor no fer-ho.

L'expert afirma que les relacions merament professionals en el treball no sols pot conduir a major sensació de benestar, sinó que fins i tot pot fer-te més feliç en el treball. Bashan va més enllà i dona tres claus per a remarcar que no és bo fer amics en el treball.

La primera és evitar el drama. Tots hem vist com un grup d'amics del treball es posa d'acord per a influir en la política de l'empresa d'alguna manera o intenta canviar reunions per a poder fer la seva agenda. Aquests comportaments porten al fet que la gent se senti atrapada en una espiral conspiratoria. A més, s'acaben cremant i es decep quan els seus suposats amics no donen la cara per ell en una reunió.

La segona clau és mantenir clars els límits. Amb un amic pots ser tu mateix, no has d'ocultar complexos i temors. Amb les persones amb les quals treballes moltes vegades t'entren dubtes de les seves intencions ja que no saps si el que et diuen és per tema laboral o per ser un amic. Mantenint els límits clars no tindrem preocupacions d'en qui confiar i qui té en compte els nostres millors interessos.

L'última clau és que tinguis diferents expectatives. No és el mateix el que pots esperar dels teus amics que el que pots esperar dels teus companys de treball. Les nostres relacions professionals es regeixen per unes expectatives molt diferents, molt més moderades i limitades.