Jenni Hermoso, després de no entrar en la convocatòria de la selecció: «Protegir-me de què? O de qui?»

La jugadora acusa la federació espanyola de futbol d’intimidació i amenaces

Jenny Hermoso

Jenny Hermoso / RFEF

La futbolista Jenni Hermoso va acusar la federació espanyola d’«intimidar i amenaçar» les jugadores campiones del món al convocar-les contra la seva voluntat per disputar dos partits de la Lliga de les Nacions.

La internacional espanyola, que en la celebració del títol mundial va rebre un petó forçat de l’expresident de l’RFEF, Luis Rubiales, no va entrar en la convocatòria, però va expressar el seu suport a la resta de companyes.

«Les jugadores tenim molt clar que és una altra estratègia de divisió i manipulació per intimidar i amenaçar-nos amb repercussions legals i sancions econòmiques», va dir en un comunicat a X (antic Twitter) la jugadora, actualment al Pachuca mexicà.

L’escàndol pel petó forçat va provocar un sisme submarí a la federació que va portar a la dimissió de Rubiales i la destitució del seleccionador, Jorge Vilda, reemplaçat per la seva número dos, Montse Tomé.

Els Jocs Olímpics de París

Divendres, 39 jugadores, entre elles 21 de les 23 mundialistes, van dir en un comunicat que no es donaven les condicions per a la seva tornada a ‘la Roja’ i demanaven més canvis en diferents departaments federatius.

No obstant, aquest dilluns, la nova seleccionadora va convocar una quinzena de les campiones i altres signants del document per jugar contra Suècia i Suïssa a la Lliga de les Nacions, un torneig que classifica per als Jocs Olímpics de París 2024.

La majoria d’elles hi van reaccionar ràpidament reiterant «la seva voluntat de no ser convocades».

Les futbolistes estan citades dimarts a Madrid i, si no hi acudeixen, s’arrisquen a fortes multes i a entre dos i 15 anys de suspensió de la llicència federativa.

«Vull mostrar el meu suport total a les meves companyes, que avui han sigut sorpreses i forçades a reaccionar davant una altra situació lamentable ocasionada per les persones que avui dia continuen prenent decisions dins de l’RFEF», va dir Hermoso al seu comunicat.

La màxima golejadora històrica d’Espanya no va entrar en la convocatòria perquè, segons Tomé, és «la millor manera de protegir-la».

«¿Protegir-me de què? ¿O de qui?», pregunta Hermoso al comunicat, on assenyala que les mateixes persones que els demanen confiança a l’RFEF «avui llancen una llista amb jugadores que han demanat ser NO convocades».