L'agència espacial nord-americana NASA ha escollit, per 47a vegada, una fotografia de Juan Calos Casado com a Imatge del dia en l'àmbit mundial. Es tracta, concretament, de la fotografia del cometa 21P / Giacobini-Zinner, que va ser captada el passat 17 d'agost des de l'Observatori d'Albanyà. Casado, reconegut astrofotògraf professional nascut a Euskadi, resideix des de fa anys a Figueres.

Com a Imatge del Dia, l'astrofotògraf detaca en el portal de la NASA que "el coma verdós del cometa 21P / Giacobini-Zinner es destaca a l'esquerra d'aquest skyscape teleobjectiu que abasta més de 10 graus cap a les constel·lacions del nord de Cassiopeia i Perseu. Capturat el 17 d'agost, el cometa periòdic és el cos principal conegut de la propera pluja de meteors de Draconid. El cometa, que es preveu serà el més brillant el mes que ve, està realment en el primer pla del ric camp d'estrelles, a sol 4 minuts llum del nostre bell planeta".

Juan Carlos Casado es dedica a la docència en àmbits com la Informàtica Aplicada, Imatge i Fotografia Digital i Astronomia. Com astrofotògraf ha realitzat un llarga llista de col·laboracions i treballs. Actualment és el coordinador del portal tierrayestrellas.com, col·laborador del projecte de telescopi robòtic TAD (Institut d'Astrofísica de Canàries, IAC) i únic membre espanyol del projecte internacional TWAN (The World At Night), reconegut per la UNESCO, que agrupa alguns dels millors astrofotògrafs del món. També és un dels impulsors del projecte de l'Observatori Astronòmic d'Albanyà, propietat de la família Guerra.

.