Futbol

Base Roses B-Borrassà i l'Escala B-Verges a les finals del play-off per pujar a Tercera Catalana

A les semifinals del grup 1, el filial rosinc s'ha desfet del Marca de l'Ham B a l'últim minut de la pròrroga i el borrassanenc del Roses City per la mínima

En el grup 2, el filial escalenc ha eliminat el Medes l'Estartit amb un penal al minut 90 i el Vilamalla ha caigut al camp dels baixempordanesos en el '85

El Borrassà, abans del partit contra el Roses City B

El Borrassà, abans del partit contra el Roses City B / FCBorrassa

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El Base Roses B i el Borrassà, per un costat, i l'Escala B i el Verges, per l'altre, lluitaran el cap de setmana de l'1 i 2 de juny a partit únic per l'ascens a Tercera Catalana després d'haver superat les semifinals de la promoció. 

El nou format de play-off de Quarta Catalana s'ha posat en marxa aquest cap de setmana amb la màxima igualtat i emoció. El disputaven entre el segon i el cinquè classificat de cada grup amb l'objectiu d'obtenir una plaça d'ascens. Al grup 1, el Borrassà s'ha desfet del Roses City B (2-1) amb gols de cap de Bendi i de Frank Romero. Els de Pau Quirante s'enfrontaran a la final, a fora de casa i a partit únic, al Base Roses B. 

El filial rosinc ha superat el Marca de l'Ham B (2-1) a la pròrroga amb un gol decisiu de Mohamed Boubnad Pute a l'últim segon que evitava els penals. El conjunt de Youssef Samadi es jugarà l'ascens a la Vinyassa, a casa. Ara bé, el Base Roses ja té el primer equip a Tercera Catalana i en cas d'ascendir i voler la plaça, que ho haurien d'estudiar, el filial jugaria a un grup sense equips de l'Alt Empordà.

L'Escala B-Verges al Nou Miramar

Al grup 2, l'Escala B, que va acabar segon de la fase regular per darrere el Camallera, ha aconseguit la plaça per la final amb un duel agònic contra el Medes l'Estartit, al Nou Miramar. El conjunt de Salam El Harche ha guanyat (2-1) gràcies a un gol al minut 90 de penal de l'exviladamatenc Martí Montsuñer que evitava la pròrroga.

El filial escalenc disputarà la final, també com a local i a partit únic, contra el baixempordanès Verges, que ha eliminat el Vilamalla a les semifinals amb un gol en el minut 85. Els de Rubén Caballero, que tenien la baixa del porter titular Javier Tijera per sanció, s'han deixat remuntar el 0-1 d'Anthony Pedroza.

Els vilamallencs han patit dos cops durs en una setmana, després de perdre contra el campió Camallera (2-4) i de quedar-se sense plaça per la final i amb l'objectiu de l'ascens a Tercera Catalana descartat.

L’abandó engoleix la plaça de braus de Figueres

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari. Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici. PUBLICIDAD El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida. Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada. Et pot interessar El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.

Les parts han arribat a un acord i l’Audiència li ha imposat una pena d’1 anyi 11 mesos de presó; també haurà de pagar les despeses de detectius L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona L'acusat d'esquenes a l'Audiència de Girona / ARIADNA SALA Ariadna Sala Ariadna Sala Girona 16 JUN L 2024 6:30 L’Audiència de Girona ha condemnat un home per falsificar informació mèdica i intentar estafar quatre asseguradores per cobrar l’assegurança de vida a l’Alt Empordà. L’acusat va admetre els fets davant el tribunal de la secció quarta, i les acusacions i la defensa van acordar una pena d’1 any i 11 mesos de presó que li permetrà eludir l’ingrés al centre penitenciari.  Els fets són de l’any 2016, i això ha permès que la fiscalia hagi proposat per l’acord que s’apliqui una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que ha trigat el cas a arribar a judici.  PUBLICIDAD  El tribunal ha fet constar a la sentència que el processat haurà de fer front al pagament dels costos del procediment, expressament els de les asseguradores. Així, una d’elles ha aportat un informe de més de 12.000 euros destinats a investigar mitjançant detectius privats que el processat complís els requisits per cobrar l’assegurança de vida.  Tal com detalla l’escrit d’acusació de la fiscalia que l’acusat ha admès, entre el 2013 i el 2015 el processat va contractar quatre assegurances de vida per cobrir una incapacitat permanent absoluta en quatre asseguradores, que en cas de fer-se efectiva implicaria el cobrament de 300.000 euros. Durant la contractació de les pòlisses, va ometre aportar dades de la seva història clínica entre el 2004 i el 2016, on li constaven diversos problemes rellevants de salut. En canvi, va aportar altres documents que van ser alterats per ell perquè els paràmetres fossin normals. Tot plegat ho va fer per cobrar la quantia tot i saber que no es complien els requisits per fer-ho. Una estafa detectada A finals de l’any 2016 l’acusat va demanar a les entitats el pagament de les pòlisses, al·legant que li havia estat concedida la invalidesa absoluta i permanent. Finalment, cap de les asseguradores va concedir-li el pagament de la pòlissa perquè després d’investigar pel seu compte la veracitat de la petició van descobrir que la documentació que havia aportat estava manipulada.  Et pot interessar    El processat ha estat condemnat per quatre intents d’estafa agreujada en concurs medial amb un delicte de falsedat de certificats mèdics. Inicialment li demanaven quatre anys de presó, però l’acord de conformitat i el temps que ha transcorregut des que van tenir lloc ha propiciat una rebaixa de pena que ha acceptat. A banda de la pena de presó, que no complirà entre reixes si no comet cap delicte en els pròxims tres anys, també haurà de pagar una multa de 1.080 euros. La sentència ha estat dictada de forma oral.
Els amants del suquet de peix tenen una cita a Roses del 21 al 30 de juny
L’històric porxo de la plaça del Fort de Capmany llueix després de la seva restauració
Rull avisa que detenir Puigdemont implicaria "prevaricar"
Un projecte educatiu a Figueres genera consciència ambiental
Defuncions del 16 de juny de 2024 a l'Alt Empordà
La decisió