Futbol

Primer pas del Figueres per jugar la final del play-off a Tercera després de superar l'Horta per la mínima

Un gol en el minut 94 d'Arnau Teixidor permet als unionistes guanyar 2-1 a Vilatenim en l'anada de les semifinals de la promoció d'ascens

La tornada serà al Feliu i Codina, de Barcelona, el proper dissabte 1 de juny

Empordà

Empordà

El Figueres ha guanyat 2-1 a l'Horta a l'anada de les semifinals de la promoció d'ascens a Tercera RFEF, aquest dissabte a l'Estadi de Vilatenim. Un gol en el minut 94 d'Arnau Teixidor permet als de Roger Vidal afrontar amb un mínim avantatge la tornada al Feliu i Codina, de Barcelona, el proper dissabte 1 de juny (18.30 h).

La Unió ha arrencat la fase amb bon peu i ha sortit endollat en el partit, amb el suport incondicional de mig miler llarg d'espectadors a Vilatenim. En el minut 10 Moha Abouhafs, molt murri, ha situat l'1-0 amb un cop de cap que ha superat per alt el porter visitant després d'una passada deliciosa a pròpia camp de Marc Bech.

Els altempordanesos han seguit pressionat, però l'Horta s'ha trobat amb l'empat en el 26' després que Otman aprofités una desconnexió defensiva per acabar driblant Quinti i marcant a plaer.

A la represa, cada equip ha tingut un parell d'arribades en perill i quan semblaven que signaven l'empat ha aparegut l'home dels gols agònics, Arnau Teixidor. L'ex del Can Gibert, clau en l'últim triomf contra el Rubí (3-0), ha fet esclatar d'alegria Vilatenim amb una jugada personal per la banda esquerra que ha acabat amb un tir ajustat al pal esquerre de León.

El Figueres, que havia acabat cinquè classificat de la Lliga Elit, rebia un Horta que va finalitzar quart. A la lliga regular, els figuerencs també havien guanyat, tant a l'anada (4-2) com a la tornada (0-1). Els unionistes intentaran fer valer la victòria a la tornada del dissabte que ve i poder disputar la final, també a doble partit, els dies 7 i 15 de juny contra el vencedor del Vic-Atlètic Lleida.