La rosinca Anna Jorquera es proclama campiona d'Espanya d'halterofília i obté el bitllet pel Mundial

La competidora del Blanes va vèncer en màster a la categoria de fins a 40 anys i de menys de 59 kg i aconsegueix la marca per anar al Campionat del Món a Finlàndia

Anna Jorquera, en un moment del Campionat d'Espanya

Anna Jorquera, en un moment del Campionat d'Espanya

Empordà

Empordà

La rosinca Anna Jorquera (1985) es va proclamar, el cap de setmana passat a Mutxamel (Alacant), campiona d'Espanya d'halterofília en categoria màster. La competidora de l'Halterofília Blanes va vèncer a la categoria de fins a 40 anys i de menys de 59 kg de pes. Jorquera s'ha guanyat el bitllet per a competir en el Mundial que se celebrarà a Rovaniemi (Finlàndia) al setembre d'aquest any.

La rosinca, coneguda pel seu passat en el taekwondo, en què va ser quatre cops campiona d'Espanya i tercera d'Europa, ara destaca en una altra disciplina esportiva. El 2022, ja havia aconseguit la medalla de plata a l'Estatal. Jorquera, que a finals d'any va obrir un centre de CrossFit a Figueres (77 Feet), reapareixia a terres alacantines després de dos anys sense competir i li va sortir un campionat rodó.

Anteriorment, havia competit en -64 kg i aquest cop ho va fer en -59 kg, aixecant un total de 139 kg de pes en dos períodes (59 i 80 kg).