Bàsquet

L’Escala i Vilafant tomben els líders per aspirar al títol

Les escalenques són segones de Segona Catalana i els vilafantencs ara són primers de Primera Territorial

L’Adepaf obté un triomf clau contra el cuer de Copa Catalunya

L’Escala, celebrant el triomf a Vilablareix amb l’afició. | EMPORDÀ

L’Escala, celebrant el triomf a Vilablareix amb l’afició. | EMPORDÀ / ll.r. l’escala

Lluís Ribera

Lluís Ribera

L’Escala continua sent un clar aspirant al títol de campió de Segona Catalana després de tancar el seu Tourmalet particular amb una victòria de mèrit a la pista del Vilablareix, líder provisional del grup. Les noies que entrena Toni Espinosa han fet caure, en qüestió de quinze dies, el clar favorit al títol. El diumenge passat, a terres gironines, es van imposar 64-75 i, a inicis de març, a casa, ja havien vençut 71-63.

L’Escala es va refer de l’anterior derrota contra el GEiEG, que també aspira al primer lloc, i afrontarà l’aturada de la competició amb les opcions intactes.

Qui també lluita pel lideratge, en aquest cas en sots25, és l’Escolàpies. El grup que dirigeix Josep Maria Parrot va sumar un nou triomf, a Quart (48-67), i en el retorn a la competició, el 6 d’abril (19.30 h), rebrà al pavelló Roser Llop de Figueres el seu rival a batre, el Vall d’en Bas.

El cuer cau a Castelló

En categoria masculina, l’Adepaf va assolir una victòria crucial contra el cuer de Copa Catalunya, el Terra Endins Vilatorrada, del Bages (77-66). El duel jugat a Castelló d’Empúries es va decantar pel conjunt figuerenc, que va dominar els tres primers quarts per acabar emportant-se el triomf. Després de l’aturada de la lliga, per Setmana Santa, els homes de Cristian Ruiz jugaran a Vic, el 6 d’abril.

A Primera Territorial, el Vilafant ha caçat el lideratge de la competició després de superar l’Olot (66-68), fins aleshores primers classificat, en un partit dur que es va decidir en els últims segons. Els de Jordi Burgas ara comparteixen la plaça amb els garrotxins, a qui ja havien guanyat a l’anada.

En el mateix grup, el Roses va encadenar la cinquena victòria consecutiva a la pista del Santjoanenc (70-88) i és sisè.