Futbol

La realitat del Figueres i del Palamós: d'enfrontar-se a Segona A a trobar-se ara a la sisena categoria

L'Estadi de Vilatenim acull el clàssic derbi empordanès a la Lliga Elit amb 500 espectadors a les graderies

La realitat del Figueres i del Palamós: d'enfrontar-se a Segona A a trobar-se ara a la sisena categoria

Lluís Ribera

Lluís Ribera

Lluís Ribera

La Unió Esportiva Figueres i el Palamós Club de Futbol van viure l'etapa més daurada entre els anys 90 i els 2000, quan es van enfrontar a la Segona Divisió A i a la Segona Divisió B. Actualment, els seus primers equips es troben a la Lliga Elit, considerada com la sisena categoria estatal, i el passat 10 de març van reviure el clàssic derbi empordanès a l'Estadi de Vilatenim, amb la presència d'uns 500 espectadors.

Els blanc-i-blaus es troben immersos en la lluita per ascendir a la Tercera RFEF mentre que el degà del futbol català pugna per salvar la categoria i evitar el descens a Primera Catalana.

Figueres (fundat el 1919 i refundat el 2007) i Palamós (1898) havien estat els referents a la província de Girona entre finals del segle passat i l'inici d'aquest, però actualment els seus primers equips estan per sota del Girona (Primera Divisió), Olot, Peralada i l'Escala (Tercera RFEF).

L'afició del Palamós desplaçada a Vilatenim

L'afició del Palamós desplaçada a Vilatenim / LLUIS RIBERA

Els figuerencs, a més de militar a categories professionals, van estar a punt d'ascendir a Primera Divisió a la temporada 1991/92 i a la 2001/02 van arribar fins a les semifinals de la Copa del Rei com a equip de Segona Divisió B.

L'afició del Figueres en el darrer partit contra el Palamós

L'afició del Figueres en el darrer partit contra el Palamós / LLUIS RIBERA