Jorquera i Ruiz es proclamen campions d’Espanya absoluts

El taekwondista rosinc i vilafantenc es pengen l’or absolut, a Màlaga, després de guanyar els quatre combats en pes ploma i superlleuger

Joan Jorquera i Ramon Ruiz, amb els guardons

Joan Jorquera i Ramon Ruiz, amb els guardons / Emporda.info

Lluís Ribera

Els taewkondistes altempordanesos Joan Jorquera (TKD Joan’s) i Ramon Ruiz (Tae Sport) es van proclamar, el dissabte passat a Màlaga, el títol de campions d’Espanya en categoria absoluta. Per un costat, el competidor rosinc es va penjar la medalla d’or en pes ploma (-68 kg) i, per l’altre, el vilafantenc va revalidar el màxim guardó en pes superlleuger (-80 kg).

Jorquera, que s’havia quedat sense plaça pels Jocs Olímpics de París, va guanyar els quatre combats de la jornada, el darrer dels quals contra el gallec Adrián Salanova (2-0). Pel camí, s’havia desfet de Samuel Méndez, Alan Luna i Aaron Antequera. Fa un any s'havia penjat la medalla de plata en pes gall (-63 kg). Aquest és el 21è títol estatal que aconsegueix Jorquera en totes les categories, des de cadet fins a sènior.

Ruiz també va mostrar-se superior en els quatre combats que va tenir. A la final, es va imposar al madrileny David Plaza (2-0), i anteriorment havia eliminat a Mikel Fernández, Pablo González i Cristóbal Pérez. El de Vilafant ja venia de revalidar el títol del Campionat d’Espanya per Clubs.

Les joves Torrents i Silva, sense podi

Al Campionat d’Espanya absolut també hi van competir les joves Martina Torrents (Tae Sport) i Nayala Silva (Ki Hop Llançà). La santllorencina va guanyar el combat dels vuitens de final en pes lleuger (-62 kg) contra Estefania Almela, però va cedir als quarts de final contra la que seria la campiona, Marta Calvo. I, la taekwondista de Llançà, va caure en el primer combat en pes mig (-73 kg) de Leyre Zugazaga.