Els imbatuts del futbol regional de l'Alt Empordà

L'Agullana, segon classificat de Tercera Catalana, i l'Esplais i el Roses City B, lider i tercer de Quarta, són els únics equips del futbol comarcal que encara no han perdut

Els castellonins només han cedit en un dels últims 30 enfrontaments

L’Agullana acumula vuit victòries i cinc empats i té el líder Sauleda a quatre punts. | JOSEP RIBAS

L’Agullana acumula vuit victòries i cinc empats i té el líder Sauleda a quatre punts. | JOSEP RIBAS / lluís ribera. agullana

Lluís Ribera

Lluís Ribera

L’Agullana, l’Esplais i el Roses City B no saben perdre. Són els tres únics equips amateurs de l’Alt Empordà –dels 41 que hi ha– que es mantenen imbatuts després de tres mesos de competició. Els agullanencs són segons de Tercera Catalana i els castellonins i els rosincs, líders, i tercers de Quarta.

Narcís Barquero, entrenador del conjunt alberenc, explica que duen una ratxa «de mèrit. Si fossin pocs partits, podríem parlar de sort, però ja portem 13 jornades». El tècnic dels blanc-i-blaus va fitxar per l’Agullana l’estiu passat després de dirigir el Borrassà mig curs de l’anterior. Els agullanencs es van salvar a la penúltima jornada i els borrassanencs, sense ell, acabarien baixant. Barquero va renovar 15 jugadors i es va emportar quatre peces del Borrassà: Aleix Díaz, Toti Pujolar, Marc Martínez i Marc Barquero.

És una ratxa de mèrit. Si fossin pocs partits, podríem parlar de sort, però ja portem 13 jornades

Narcís Barquero

— Entrenador de l'Agullana

El tècnic creu que la clau del canvi és que «hem intentat buscar un ordre i una disciplina. Som un equip que està ben plantat, som sòlids al darrere i tenim gol». Aleix Díaz i Epson Amador són els porters menys golejats i, ofensivament, Arnau Garcia i Chajanavis Ponce Cuba es reparteixen 13 gols. A més, acaben de donar d’alta el corpulent davanter Eric Díaz, ex del Girona B, Vilamalla i l’Escala, entre altres.

L’Agullana és segon amb vuit victòries i cinc empats i té el líder Sauleda –també imbatut– a quatre punts. A Segona Catalana, només puja el campió i el segon classificat no fa ni promoció. «Pujar? Pot semblar una bestiesa, perquè anem segons, però l’objectiu és salvar-nos com més aviat millor», confessa. No obstant això, l’ex del Vilamalla i Sant Miquel de Fluvià és conscient que «tothom vol el màxim i, quan arribem a la meitat de la segona volta, veurem a què podem aspirar».

No perden des del mes de març

Qui sí que té clar l’ascens és l’Esplais, líder del grup 1 de Quarta Catalana. L’any passat els castellonins es van quedar a les portes i ara ho tornen a intentar. Encapçalen la lliga amb onze victòries i dos empats i tres punts de marge respecte al Borrassà. A Tercera, puja directament el campió i el victoriós de la promoció d’ascens (del segon al cinquè). Abdoulie Jallow Cherno, l’entrenador, explica que «som un equip contundent i dur; penso que primer hem de ser defensivament forts». «A l’estiu vam renovar 10 dels 18 jugadors i es nota. L’equip està mentalitzat que hem de lluitar per pujar, sigui directe o per playoff».

L’Esplais suma 11 victòries i 2 empats. | EMPORDÀ

L’Esplais suma 11 victòries i 2 empats. | EMPORDÀ / lluís ribera. agullana

La ratxa dels castellonins va més enllà d’aquesta temporada, ja que duen 20 partits oficials seguits sense perdre. I, dels últims 30 duels, només n’han perdut un, contra el Fortià, el 25 de març.

A l’estiu vam renovar 10 dels 18 jugadors i es nota. L’equip està mentalitzat que hem de lluitar per pujar, sigui directe o per playoff

Abdoulije Jallow "Cherno"

— Entrenador de l'Esplai

El mateix cap de setmana que l’Esplais perdia el seu últim partit, al Roses City B li va passar el mateix, contra el Cadaqués. Aquesta temporada, els de Paco Gualde encadenen vuit victòries i quatre empats, a l’espera del partit pendent a Cistella, el 10 de gener. L’equip té el pitxitxi, Vicenç Lloret (14).

El Roses City B suma 8 triomfs i 4 empats. | ARTURO LÓPEZ

El Roses City B suma 8 triomfs i 4 empats. / Arturo López

El president dels citizens rosincs, Sergio Soler, que també juga al filial, explica que la clau «és que ens ho prenem seriosament i som una plantilla àmplia, de 22-23 jugadors». El B es va crear l’estiu del 2022 per donar sortida als juvenils i per donar minuts a jugadors del primer equip en cas d’un hipotètic ascens a Segona Catalana. L’A, quart de Tercera Catalana, té les places d’ascens a nou punts: «Si l'A no puja i el B ho fa, renunciaríem a l’ascens», reconeix Soler.

Si l'A no puja i el B ho fa, renunciaríem a l’ascens

Sergio Soler

— Presdident i jugador del Roses City

TEMES