El PA Figueres es penja quatre medalles a la Copa d’Europa de patinatge artístic

Doble medalla d'or de l’aleví Yeray Faus, en individuals i amb Valèria Fiblà, i bronze de David Canyet

Yeray Faus, el tècnic Aitor Sacristán, Valèria Fiblà i David Canyet, amb l’èxit a Croàcia. | EMPORDÀ

Yeray Faus, el tècnic Aitor Sacristán, Valèria Fiblà i David Canyet, amb l’èxit a Croàcia. | EMPORDÀ / redacció. pula (Croàcia)

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El Patinatge Artístic Figueres va meravellar la setmana passada a Pula (Croàcia) després de penjar-se quatre medalles a la Copa d’Europa. Els figuerencs van brillar amb l’aleví Yeray Faus, que va assolir el títol de campió en individual en solo dance i amb Valèria Fiblà en la modalitat de parelles de dansa. El sènior David Canyet va completar el pòquer de metalls amb el bronze en solo dance. Aitor Sacristán, entrenador del PA Figueres i seleccionador estatal, reconeix que han fet «història, amb tres podis en les tres participacions».

Yerays Faus, patinador d’11 anys de Sant Miquel de Fluvià, ja s’havia proclamat campió de la Copa d’Europa a Bergen op Zoom (Holanda), el 2022. Enguany, també havia revalidat el títol de campió de Girona, de Catalunya i d’Espanya i, a més, havia estat tercer de Catalunya i d’Espanya en la modalitat lliure. A Croàcia, aquest cop Faus va poder obtenir el doblet amb la figuerenca Valèria Fiblà, amb qui s’ha estrenat enguany en aquesta modalitat. Aquest 2023, el tàndem Faus-Fiblà també ho havia guanyat tot per parelles en l’àmbit català i estatal.

Per la seva part, a Pula, el cassanenc David Canyet s’hi presentava sense poder pujar al podi català i estatal i va trencar els pronòstics tot alçant-se amb el tercer lloc d’Europa.

La lladonenca Irina Casadellà completa l’èxit amb un bronze

A la Copa d’Europa de patinatge artístic, celebrat la setmana passada a Pula (Croàcia), la patinadora lladonenca Irina Casadellà Castillazuelo va completar l’èxit altempordanès en la competició. La patinadora altempordanesa del CPA Girona es va penjar la medalla de bronze en categoria cadet en parelles artístic al costat del banyolí Arnau Sala -a la dreta de la foto. El tàndem ja havien estat primers de Catalunya i segons d’Espanya.

A Croàcia, el PA Figueres va assolir quatre medalles: doble or de l'aleví Yeray Faus, en individuals i amb Valèria Fiblà, i bronze de David Canyet.