Jordi Masquef: «Farem que tothom se senti seu l'Ajuntament de Figueres»

El candidat de Junts obté una majoria absoluta històrica amb 13 regidors davant el fort vot de càstig a Agnès Lladó (2 regidors) i Pere Casellas (3)

Primeres declaracions de Jordi Masquef després de saber que tornarà a ser alcalde de Figueres

Lluís Ribera

Marc Verdaguer

Marc Verdaguer

Jordi Masquef recupera l'alcaldia que, tot i també encapçalar la llista més votada, va perdre fa quatre anys davant del govern quadripartit que ha governat la ciutat en els darrers quatre anys amb Agnès Lladó al capdavant.

Marià Lorca, Jordi Masquef, Carme Martínez i Josep Maria Bernils.

Marià Lorca, Jordi Masquef, Carme Martínez i Josep Maria Bernils.

Masquef ha guanyat amb una diferència aclaparadora amb 13 regidors (en tenia 8) per davant del PSC de Pere Casellas amb 3 regidors (en tenia 4), els dos regidors d'ERC i l'alcaldessa Agnès Lladó (en tenia 5) mentre que Vox (Jordi Vivo), CUP (Xavi Colomer) i PP (Àngela Domènech) completaran el consistori amb un regidor cadascú. "Intentarem fer allò que hem dit: diàleg, consens i grans acords de ciutat, que és el que convé a Figueres", va assegurar Masquef en les seves primeres declaracions com a futur alcaldes de Figueres deixant clar que "avui comença el canvi i s'obre una nova etapa de consens a Figueres en què farem que tothom se senti seu l'Ajuntament". Tot i la seva clara victòria - "un de cada dos figuerencs ens han votat. Hem arribat al 50% dels vots"- Masquef va defensar que vol practivar una política de "mà estesa" per arribar a consensos i governar per a tots els figuerencs també els que no l'han votat.

Els 13 regidors de Jordi Masquef superen els 12 aconseguits per Santi Vila en la darrera majoria absoluta de l'espai exconvergenta Figueres l'any 2011.

Ni Ciutadans (Héctor Amelló), ni Figueres Futur (Carles Arbolí), ni Podemos (Juan Rosillo) ni Figueres per la República (Núria Galimany) formaran part de l'Ajuntament de Figueres.