Triquell conquereix els Riells de l’Escala de la mà del festival Ítaca

La pluja al final del concert de l’exeufòric va obligar a suspendre l’actuació de Les Que Faltaband

Jordi Callol

Jordi Callol

La Ilíada explica els darrers 51 dies de la guerra de Troia, però el que no sabia Homer és que encara li quedava un batalla més al cavall de Troia: la Santa Gresca del festival Ítaca. I és que la nit del passat 30 de març es va donar el tret de sortida d'aquest esdeveniment musical a l'Escala amb el cantant Triquell al damunt d'un enorme cavall de fusta.

L'exconcursant del programa Eufòria de TV3 va presentar Entre fluids, el seu primer disc, i Fomo, el nou EP que ha publicat recentment, davant de centenars de persones a la plaça de l'Univers dels Riells. S'hi van poder escoltar temes com Clímax, Massa tard o Detroit Tango, deixant marcat l'anomenat "segell Triquell" acompanyat per la sonoritat de la seva banda Altersoma.

Algunes d'aquestes cançons convidaven a la reflexió com és el cas de Plàstic, que l'artista va introduir explicant que era «una crítica irònica a la societat de plàstic en la que vivim», o de Fums, una obra que narra com el cantant va poder «fugir de la ciutat i dels fums metafísics».

El concert va finalitzar amb CBD i espardenyes i Jugular, els dos temes estrella dels treballs de Triquell. I just quan sonaven les darreres notes del seu espectacle va començar a ploure, un fet que va provocar que el grup de versions Les Que Faltaband no poguessin pujar a l'escenari. Tot i això, durant uns minuts Dj Ryna va animar els pocs assistents que quedaven sota la pluja.