Sergi Reboredo testimonia l’avanç del canvi climàtic

L’exposició «Punt de no retorn», al Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala fins al 4 de novembre, recull una quarantena de fotografies

Una de les impactants imatges de Sergi Reboredo. | SERGI REBOREDO

Una de les impactants imatges de Sergi Reboredo. | SERGI REBOREDO / REDACCIÓ. l’ESCALA

Emporda.info

La sala d’audiovisuals del Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala acull l’exposició Punt de no retorn del fotògraf Sergi Reboredo (Barcelona, 1971), resultat de més de vint anys de documentar en desenes de països de tots els continents les conseqüències del canvi climàtic. Aquesta exposició, que recull una quarantena de fotografies impactants, es pot veure fins al 4 de novembre.

Sergi Reboredo és fotoperiodista especialitzat en reportatge social i fotografia de viatges. Ha rebut diversos premis i reconeixements pels seus treballs com el Premi de la Fundació de Drets Civils 2003, entre molts altres. També va ser nominat el 2012 al prestigiós premi Pictet organitzat pel diari econòmic Financial Times, el 2015 va ser guardonat amb el premi Humanity Photo Award de la UNESCO, i el 2018 la Casa d’Àfrica li va concedir el premi a la millor fotografia realitzada en ciutats africanes. Membre de l’UPIFC, i del Col·legi de Periodistes de Catalunya, les seves fotografies s’han exposat en diverses sales i també formen part del fons de Fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya. D’altra banda, Reboredo combina la docència amb la publicació de llibres i publicacions en diaris i revistes de tot el món com National Geographic, GEO, Condé Nast Traveller, BBC, Viatjar, Discovery Channel, New York Times, The Telegraph, The Times i The Guardian, entre altres. Des de l’any 2005 és professor de l’IEFC.