Vilajuïga obre els micròfons a la poesia propera amb un recital

Dins la Setmana Cultural també destaca el Tastajuïga i tallers de màgia i de plantes remeieres

Visita al Castell de Quermançó, l’any passat.

Visita al Castell de Quermançó, l’any passat. / AJUNTAMENT DE VILAJUÏGA

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Amb tallers de ball, música tradicional, exhibició de patinatge artístic i futbol va iniciar-se, aquest cap de setmana passat, una nova edició de la Setmana Cultural i lúdico-esportiva de Vilajuïga. Aquesta iniciativa, promoguda des de l’Ajuntament i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat, s’allarga fins diumenge amb propostes diàries, diverses i totes elles dirigides a un públic ampli.

Dins aquesta setmana cultural, que l’any vinent podria canviar de dates per evitar la calor d’agost, destaca un recital de poesia amb micro obert perquè tothom que ho desitgi tingui l’oportunitat de recitar poemes propis o d’altres autors. L’acte es fa dimecres al centre cívic, el mateix dia que s’inaugura una exposició d’aquarel·les d’alumnes del casal de la gent gran i que comença el Tastajuïga, la ruta de tapes per vuit locals del poble posposada a la festa major i que s’allarga fins divendres. Tots els participants que completin la ruta podran entrar en el sorteig d’un àpat.

Dins el programa hi ha propostes força singulars: des d’un bany de gongs, passant per un taller d’herbes remeieres impartit pel col·lectiu Remeieres de Vilajuïga fins a portes obertes al Castell de Quermançó. Tampoc faltarà l’emblemàtica cursa de muntanya Entre Castells Nocturna, un recorregut de vuit quilòmetres obert a totes les edats, que es fa la nit de divendres. Completa el cartell, un espectacle i un taller del màgic Raúl, dissabte, i un espectacle teatral amb Píndoles Teatre, una companyia ja coneguda al poble.