Gastronomia

Les jornades Dones i cuina marinera arriben a Roses i a l’Escala

El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines impulsen l’activitat

Plat de cuina marinera.

Plat de cuina marinera. / Empordà

Empordà

Empordà

El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines impulsen la segona edició de les jornades sobre l’herència gastronòmica marinera femenina Dones i cuina marinera, coordinada per l’activista gastronòmica Àgata Albero Miralbell d’Inspira Gastronomia. La primera jornada tindrà lloc a l’Aula Gastronòmica de Rosesel dimarts 7 de maig, amb una sessió d’elaboració i tast de receptes marineres. L’activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia.

La primera jornada d’aquest cicle s’obre a la participació de dones de diferents edats i orígens, que cuinaran i mostraran com elaborar receptes marineres. Les acompanyaran dones del mar i biòlogues que compartiran els seus coneixements sobre la cultura pesquera del territori i potenciaran la cuina sostenible.

Els objectius principals és recuperar la memòria col·lectiva de la cuina del peix a través de receptes antigues elaborades amb peixos ‘humils’, conèixer altres maneres de cuinar el peix de la mà de dones d’orígens diferents, promocionar la varietat d’espècies que es poden cuinar i fomentar el consum de peix de llotja. Les jornades prosseguiran els dilluns 13 i 20 de maig, a l’Espai del peix de Palamós (sessió tancada) i al Maram de l’Escala, respectivament. Les persones interessades a participar poden inscriure’s a través de la coordinadora del projecte, Àgata Albero Miralbell (699 518 310 / hola@inspiragastronomia.com).