The Tyets, La Casa Azul, Miki Núñez i Stay Homas, caps de cartell del vintè aniversari de l'Acústica de Figueres

El centre de la capital de l'Alt Empordà tornarà a omplir-se amb una quarantena de concerts repartits entre el 31 d'agost i el 3 de setembre

Com cada any, els escenaris s'ubicaran a la Rambla, la plaça Catalunya i la plaça de la Palmera

Oriol Ramon, cantant de The Tyets, actuant a la Rmabla durant el l'Acústica del 2022

Oriol Ramon, cantant de The Tyets, actuant a la Rmabla durant el l'Acústica del 2022 / Jordi Callol

Aleix Freixas - ACN

Stay Homas, The Tyets, Miki Núñez, Triquell són alguns dels caps de cartell que tindrà el festival Acústica de Figueres, que enguany celebrarà la 20a edició entre el 31 d'agost i el 3 de setembre. Els organitzadors recorden que al llarg dels 20 anys d'història el festival ha crescut i s'ha consolidat com un aparador de la música catalana. De fet, en la primera edició de l'Acústica hi va haver 3.000 espectadors, mentre que l'any passat es van superar les 120.000 persones, segons els organitzadors. Per primera vegada a la història hi haurà una quarantena de concerts que evidencien un canvi en el cicle musical i generacional de l'escena musical catalana.

L'Acústica bufarà les espelmes de 20 anys de vida en la millor forma possible ja que enguany preveu tenir la programació més àmplia de la història amb una quarantena de concerts. De tots ells, 27 artistes s'estrenaran en aquest certamen musical que es distribueix en tres escenaris repartits pel nucli urbà de Figueres. Totes les actuacions seran d'entrada lliure amb l'objectiu de garantir l'accés a la cultura a tots els públics.

Durant aquest quatre dies també hi haurà els concerts de la Casa Azul, Queralt Lahoz, Búhos, La La Love You i Cala Vento. Però una de les principals apostes del festival és per la nova escena musica i per això part dels artistes que s'estrenen hi haurà noms com Julieta, Triquell, Figa Flawas, Mushkaa, Lal'Ba o Socunbohemio. Es tracta de noms que atrauen un públic molt jove i que presenten un nou estil de música més urbana que l'estil festiu que fins ara predominava entre les sonoritats.