Empordà

Empordà

El castell de Figueres llueix una espasa gegant que es podrà veure a tot el món

Forma part del rodatge de la sèrie 'Mrs Davis' de la Warner Bros, produïda per Damon Lindelof, creador de 'Lost' i 'Leftlovers', i Tara Hernández, d''El joven Sheldon'

El decorat amb l'espasa gegant en el fossat del Castell de Figueres. Santi Coll

El castell de Sant Ferran de Figueres és la fortalesa militar més gran d'Europa i aquests dies també la tardor també llueix la que deu ser una de les espases més grans del continent, com a mínim. Es tracta de la peça d'un dels decorats de la sèrie nord-americana Mrs. Davis, promoguda per la Warner Bros Televisió i que té com a productors destacats a Damon Lindelof, creador de Lost i The Leftlovers, i Tara Hernández, d'El joven Sheldon, entre altres nissagues exitoses.

El guió de Mrs Davis juga amb la ciència-ficció i barreja les noves tecnologies amb el passat medieval. Segons diversos portals especialitzats en cinema i televisió, entre els protagonistes de la sèrie hi ha Ely Henry, Raphael Corkill, Sam Meader, Sandra Currie i Barry Livingston. Durant la passada primavera es va anunciar també la presència de Betty Gilpin, de La guerra del mañana, com a cap de cartell.

Figueres, plató audiovisual

Aquest rodatge no és l'únic que aquests dies s'està duent a terme a Figueres i a l'Alt Empordà. Aquest mes d'octubre roden a la capital empordanesa i el seu entorn, cinc produccions audiovisuals nacionals i internacionals. "La creació del Figueres Film Office ha posat al mapa la ciutat de Figueres que és vista per a moltes productores com a espai idoni per a la gravació de pel·lícules i sèries", segons explica l'Ajuntament.

Concretament, aquest mes d'octubre s'ha iniciat el rodatge de la sèrie Red Wine d'Apple TV, protagonitzada per Eva Longoria i Carmen Maura, que també s'està rodant a diferents ubicacions de la comarca. També s'ha estat gravant Un País Mágico, de TVE, centrada en els atractius de la ciutat i que s'emetrà a la 2 de Televisió Española.

Figueres també ha estat escollida per a la gravació d'aquesta sèrie nordamericana que s'estrenarà el proper any, de Warner Bros, i la pel·lícula L'autre Laurens, del director belga Claude Schmitz. La ciutat també acollirà aquesta tardor el rodatge d'una producció catalana d'acció.

La comparativa amb els murs de la fortalesa i els tècnics mostra la grandària del decorat Santi Coll

"Aquests rodatges tenen un impacte molt positiu a la ciutat de Figueres, ja que només les dues produccions nord-americanes, omplen moltes habitacions i apartaments de la ciutat", afegeix l'Ajuntament.

Compartir l'article

stats