Jair Domínguez, Peyu i Neus Rossell mostren les interioritats de 'Sortint del Búnquer' al Festival Còmic

Els tres humoristes han abandonat per primera vegada el plató habitual del programa 'El Búnquer' i han portat el seu humor àcid i desenfadat a l'escenari del Teatre El Jardí de Figueres

ACN

El Festival Còmic de Figueres ha inaugurat la quinzena edició amb entrades exhaurides per a 'Sortint del Búnquer', l'espectacle que ha donat el tret de sortida al certamen. Els humoristes Jair Domínguez, Peyu i Neus Rossell han mostrat les interioritats del programa radiofònic als gairebé 900 espectadors que han omplert la platea del Teatre El Jardí.

El Teatre El Jardí ha vibrat amb l'espectacle inaugural del Festival Còmic

El Teatre El Jardí ha vibrat amb l'espectacle inaugural del Festival Còmic / Jordi Ribot Punti/ICONNA

El Festival Còmic ha engegat així una programació que engloba una vintena de propostes i que portarà fins a la capital de l'Alt Empordà humoristes internacionals i de renom com Julien Cottereau, Leo Bassi o Gardi Hutter. El cartell d'aquesta quinzena edició s'allarga durant tot el cap de setmana, fins aquest diumenge.

Després de la sessió de cinema amb Cineclub Diòptria, que va tenir lloc el dimarts, el festival ha començat oficialment aquest dijous, 14 d'abril, al vespre, amb una doble proposta. A les 7 de la tarda, la Biblioteca Fages de Climent ha acollit 'La conya en biblioteca. 15 anys, 15 lectures per a entrebancar-se de riure'. Un homenatge a l'humor literari, protagonitzat per una quinzena d'actors i intèrprets de Figueres, com Jaume Parès, Anna Turró, Felip Joana, Carme Gifre, Sebastià Roig, Santi Coll o Jordi Casals, entre d'altres.

La biblioteca ha acollit la proposta 'La conya en biblioteca. 15 anys, 15 lectures per a entrebancar-se de riure'

La biblioteca ha acollit la proposta 'La conya en biblioteca. 15 anys, 15 lectures per a entrebancar-se de riure' / ICONNA

Al vespre, el Festival Còmic ha donat el tret de sortida de la programació oficial amb un dels plats forts del cartell. Per primera vegada, Jair Domínguez, Peyu i Neus Rossell han abandonat el plató habitual del programa 'El Búnquer' i han portat el seu humor àcid i desenfadat a l'escenari del Teatre El Jardí.

Els tres humoristes han ofert un directe de gairebé dues hores, mostrant a fans i seguidors el funcionament intern del programa radiofònic a través de vídeos, anècdotes i la interacció amb el públic. L'espectacle ha penjat el cartell de 'sold out', perquè s'han exhaurit les gairebé 900 localitats que hi havia a la venda.

Fins al diumenge

El Festival Còmic s'allargarà fins diumenge, portant fins a Figueres artistes i humoristes nacionals, espanyols i internacionals de renom. La programació d'aquesta quinzena edició s'allarga durant tot el cap de setmana, fins al diumenge 17 d'abril.

Avui divendres tenen lloc els espectacles 'Com riu la ciutat', d'Escarlata Circus, que durant tot el dia recorrerà els carrers de la ciutat; Hula Hoopla, de l'acròbata Julot Cousins; 'THE ONE & the one', d'Anna De Lirium i Colette and Gomette; 'aaAhh Bibi', de l'actor francès Julien Cottereau i 'Zic-Zag', del mim belga Joseph Collard.