Mobilitat

Figueres comença la creació de cinc nous quilòmetres de carril bici

Els treballs s'han iniciat al carrer Ter i una vegada acabats es disposaran de 17 quilòmetres per ús ciclista

La xarxa de la ciutat permetrà connectar des de Vilatenim fins a l'estació del TAV

El carrer Nou tindrà un sol vial central amb carril bici per a evitar l’actual cursa d’obstacles

Figueres comença l'ampliació del carril bici al carrer Ter.

Figueres comença l'ampliació del carril bici al carrer Ter. / AJUNTAMENT DE FIGUERES

Empordà

Empordà

L'Ajuntament de Figueres ha començat els treballs per ampliar els carrils bici a la ciutat amb cinc quilòmetres més. Els treballs han començat al carrer Ter i una vegada finalitzats es disposarà de disset quilòmetres per a ús ciclista.

Una de les vies principals en les quals s'actuarà el mes de juny, quan acabi el curs escolar, és el carrer Nou. El projecte té un cost d'1,4 milions d'euros i compta amb una subvenció del 50% a través dels fons europeus Next Generation.

La regidora de Mobilitat, Núria Bartrolich ha explicat que "és un projecte que permetrà connectar la ciutat de Vilatenim fins a l'Estació del TAV, unint els principals punts d'interès, zones esportives i equipaments municipals".

La ciutat compta amb 9,3 quilòmetres de carrils bici i 2,8 de Vies Verdes que està executant la Generalitat. Els nous carrils bici d'aquesta xarxa seran principalment segregats, amb carril independent del carril de circulació dels vehicles, i separadors per a fer-los més segurs.

17 quilòmetres de xarxa

En total, després de la finalització d'aquest projecte Figueres connectarà equipaments, aparcaments, transport públic i punts d'interès amb una xarxa de 17 km de carrils bici, la xarxa "Figueres en bici", que es completarà amb un projecte paral·lel, també subvencionat pels fons Next Generation, d'instal·lació d'aparcaments segurs i coberts de bicicletes distribuïts en diversos punts d'aquesta xarxa.

Com dèiem, una de les vies principals en les quals s'actuarà és el carrer Nou, on actualment els dos carrils existents provoquen problemes de mobilitat i aparcament en doble fila, i es passarà a un sol carril de circulació, amb un carril bici segregat, i la millora de l'accessibilitat de totes les cruïlles.