El temps

Els xàfecs deixen més de 30 mm de pluja entre dimecres i la matinada de dijous en alguns punts de l’Empordà

El municipi on més aigua s'ha recollit és Roses (32,6mm), seguit de Sant Pere Pescador (31,8) i Torroella de Fluvià (29,8)

Una dona amb un paraigües, en una imatge d'arxiu.

Una dona amb un paraigües, en una imatge d'arxiu. / EFE

Empordà

Empordà

Els xàfecs de les darreres hores han deixat més de 30mm de pluja en algun punt de l’Empordà. El municipi on més aigua s'ha recollit és Roses (32,6mm), seguit de Sant Pere Pescador (31,8), Torroella de Fluvià (29,8), Castelló d’Empúries (21,6) o Cadaqués (21,3). Són dades del Meteocat sobre les precipitacions acumulades en 24 hores entre l’1 i el 2 de maig de 9 a 9 hores en les estacions de la xarxa.

Pel que fa a la capital, Figueres, segons Meteo Figueres, en les darreres 24 hores s'han recollit 24,6 mm.

Entre 50 i 60mm a la Garrotxa i al Baix Empordà

Així mateix, punts del Baix Empordà i de la Garrotxa els xàfecs han deixat entre 50 i 60mm de pluja. A Verges s'han recollit 63,2mm; a Maià de Montcal, 52,5; i a la Tallada d’Empordà, 51,6.

També destaquen els 18,3mm registrats a Ulldecona (Montsià); 18 a Banyoles (El Pla de l’Estany); 17,7 a Torroella de Montgrí (Baix Empordà); 16,9 a Certascan (Pallars Sobirà) i a Santa Coloma de Farners (la Selva); i 15,8 a l’Estartit (Baix Empordà).

Predicció per a les pròximes hores

Pel que fa a la previsió per a les hores vinents, segons Meteocat, a partir de final del matí d'aquest dijous 2 de maig, s'iniciaran ruixats al quadrant nord-est de Catalunya (inclou l'Alt Empordà) que, de forma més dispersa i puntual, també podran formar-se a altres punts del terç nord. Els xàfecs seran d'intensitat feble o moderada, localment forts al nord-est; aniran acompanyats localment de tempesta i calamarsa. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants, puntualment abundants. La cota de neu se situarà entorn dels 1.600 metres.