Fauna

Alliberen un aligot comú en una jornada de sensibilització als Aiguamolls de l’Empordà

Van assistir joves aspirants a fer voluntariat al cente de recuperació d’animals així com un públic familiar

Un aligot emprèn el vol als Aiguamolls.

Un aligot emprèn el vol als Aiguamolls. / Eduard Martí

Empordà

Empordà

El Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà va celebrar diumenge passat una jornada de sensibilització que va culminar amb l’alliberament d’un aligot comú (Buteo buteo) que havia estat recuperat després de patir lesions a causa d’un atropellament als voltants de Figueres. Aquest cas exemplifica una de les causes més comunes dels ingressos al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà i la importància del treball de recuperació i conservació de la fauna al centre.

Un aligot empren el vol als Aiguamolls

Una voluntària amb l'aligot alliberat als Aiguamolls. / EDUARD MARTÍ

Entre els assistents a l’activitat, una trentena de persones, hi havia principalment famílies amb nens, així com alguns joves aspirants a fer voluntariat al Centre que van tenir l’oportunitat de conèixer les instal·lacions abans d’adquirir el compromís definitiu amb l’APNAE i amb el CFAE per participar en la propera campanya d’estiu.

La participació de Manuela Pinto, una de les voluntàries actuals, en la jornada d’alliberament, demostrant el suport actiu dels voluntaris en les accions de sensibilització mediambiental que es duen a terme des del Centre. Aquest divendres és l’últim dia per presentar sol·licituds per formar part de l’equip de voluntariat al CFAE, una oportunitat per aquells que desitgin contribuir activament a la conservació de la fauna local.

TEMES