Crim

Els investigadors sospiten que l'assassí de Bellcaire d'Empordà no va rematar la mare perquè patís el dol pel seu fill

El sospitós, que tenia la maleta preparada per a marxar de casa, ha reconegut que va colpejar la seva dona amb una estructura metàl·lica

Els Mossos s’emporten el detingut del crim de Bellcaire després de la reconstrucció dels fets.

Els Mossos s’emporten el detingut del crim de Bellcaire després de la reconstrucció dels fets. / Aleix Freixas

Guillem Sánchez / Germán González

L'Àlex, de 27 anys, va entrar amb la seva clau a les tres de la matinada d'aquest passat dimecres en l'habitatge que compartia amb la seva dona, Astrid, de 29 anys, i amb el petit Ayax, de 5, el fill de tots dos. Ho va fer després que la parella hagués mantingut una forta discussió per telèfon unes hores abans. Ell tenia una maleta preparada a l'habitatge, ja que ella havia decidit separar-se i feia alguns dies que no dormien junts.

L'Àlex no va anar a buscar la maleta aquest dimarts com estava previst a causa de la discussió. Va decidir entrar de matinada al domicili mentre la dona i el nen dormien en la mateixa habitació, en el llit d'ella.

Segons les fonts consultades per El Periódico, del mateix grup editorial que l'EMPORDÀ, en la reconstrucció que els investigadors dels Mossos d'Esquadra, la jutge de la Bisbal i el fiscal Enrique Barata van dur a terme aquest dimecres a la tarda, hores després del crim, en el domicili que compartia la parella, el sospitós va començar manifestant que en entrar a la casa, es va dirigir a l'habitació de matrimoni i es va abalançar sobre Astrid i la va colpejar.

En aquest moment, sempre segons una versió dels fets que no encaixa als policies, el menor es va despertar i va començar a plorar, i el pare afirma que el va empènyer i que aquest va tornar sol cap a la seva habitació, situada a només dos metres de l'habitació matrimonial.

Segons fonts de la recerca, el sospitós no ha explicat sí que va clavar al seu fill la seva navalla, que els agents li van requisar quan el van detenir. Únicament ha admès que "potser" va poder fer-ho quan va empènyer el nen i que l'última imatge del menor que té és del nen immòbil en el seu llit. Allí ho van trobar els serveis d'emergència, que no van poder salvar la seva vida.

L'Àlex ha explicat a la reconstrucció que va continuar colpejant a la seva parella fins que va marxar de l'habitatge, però no es va allunyar molt: va esperar que ella sortís a demanar ajuda per a tornar-la a ficar dins de casa arrossegant-la d'un peu i colpejar-la de nou en repetides ocasions amb una estructura metàl·lica. Aquesta segona agressió va tenir lloc al menjador de l'habitatge.

Portava una navalla suïssa

Després d'aquesta brutal agressió, l'Àlex va marxar i ella va poder demanar ajuda a un veí que va trucar als serveis d'emergència. Es trobava molt mal ferida i en estat de xoc i encara no ha prestat declaració. Pateix politraumatismes al cap i també presenta nombrosos talls a diferents parts del cos. Està ingressada greu a l'hospital Trueta de Girona, encara que no es tem per la seva vida.

Després del crim el sospitós, que no té permís de conduir, va agafar el cotxe del seu pare i va escapar per una zona boscosa del municipi. El vehicle se li va parar, encallat entre la mala herba i les arrels dels arbres, i va haver de seguir a peu. Va ser així com el van trobar els Mossos d'Esquadra, ja que primer van localitzar el cotxe i van seguir el rastre fins a atrapar-lo a la carretera cap a Albons.

Els agents van veure que el sospitós tenia la roba plena de sang i li van requisar una navalla, semblant als del model d'origen suís, que portava damunt. Després de la detenció el van portar a l'habitatge per a fer una reconstrucció del crim al costat de la comitiva judicial

Nombrosos indicis

Malgrat la versió que va oferir l'acusat, que estava acompanyat de la seva advocada, els investigadors tenen diverses proves que apuntarien al fet que l'Àlex presumptament va voler matar al seu fill per a danyar a la mare. D'aquesta manera se sospita que es tractaria d'un nou cas de violència vicària.

En aquest sentit, el cos del menor tenia quatre ferides al pit, a l'altura del cor, compatibles amb el tall de la navalla confiscada al sospitós, segons van explicar fonts de la recerca a El Periódico. És a dir, el nen va ser víctima suposadament d'un atac que va voler posar fi a la seva vida de manera deliberada.

Possible violència vicària

Astrid té la mandíbula trencada i la policia va trobar una dent al llit i un altre al menjador. Les úniques ferides per arma blanca que presenta són talls superficials en la cara.

Per això, els agents sospiten que el detingut suposadament va matar al menor davant la mare per a causar-li el patiment més gran possible i després li va propinar una pallissa brutal, però la va deixar viure perquè patís el dol per haver perdut al seu fill.

El cadàver del menor es va trobar a la seva habitació i, segons ha de confirmar l'anàlisi exhaustiva de les esquitxades de sang, el més probable és que l'Àlex l'hagués deixat allà. El detingut passarà a les pròximes hores davant el jutjat de la Bisbal de l'Empordà i podria ser acusat d'assassinat entre altres delictes.

Subscriu-te per seguir llegint