L'oposició de l'Escala recull signatures per aturar la subhasta de Can Ramis

Els grups engeguen aquesta campanya després d'haver "transcorregut tota la vía política i en vistes que el PSC no té cap intenció de reconsiderar la decisió"

Trobar la justa mesura, per Martí Guinart

Membres de l'oposició de l'Escala

Membres de l'oposició de l'Escala / Cedida

Empordà

Empordà

Els grups de l'oposició de l'Ajuntament de l'Escala, ERC, Gent de l'Escala, Alternativa per l'Escala i Junts per l'Escala han engegat aquest dimarts una campanya de recollida de firmes contra de la subhasta de la casa-taller del pintor escalenc Rafel Ramis. Aquesta s'allargarà, com a mínim, fins al 25 de març i consta de dues accions: una recollida de signatures en contra de la venda de l'edifici i una enquesta en línia on es pregunta si s'està o no d'acord amb la subhasta.

L'oposició va presentar el desembre passat un recurs de reposició en contra de l'acord pres pel ple municipal de vendre Can Ramis. En un comunicat els grups declaren que "després del recurs i d'haver transcorregut tota la via política i en vistes que el PSC no té cap intenció de reconsiderar la decisió" que, segons s'explica, es pren "en contra de la majoria de vots del ple", han decidit engegar la campanya per conèixer l'opinió de la població.

"Un cop esgotades les opcions que ens deixa la política i vista la negativa en rotund del govern a reconsiderar la seva postura, no ens queda més remei que traslladar la consulta al poble i donar-li veu", ha assegurat Etna Estrems, portaveu d’ERC. Per la seva banda, Montserrat Caldés, regidora de Gent de l’Escala ha afegit que “encara no tenim resposta oficial al recurs que vam interposar a la venda, però ja se’ns ha informat que no hi haurà marxa enrere”

En aquest sentit, Eva Trias, portaveu d’Alternativa per l’Escala, ha dit que “tot i haver-se fet una segona taxació hi hem pogut detectar molts errors i no creiem que sigui ajustada a la realitat”. Jordi Roura, portaveu de junts per l'Escala ha conclòs que “hem d’arribar als veïns i veïnes de l’Escala perquè molta gent encara no sap que el govern vol vendre la casa taller. Sortint al carrer amb la recollida de firmes també volem fer arribar a la ciutadania aquesta decisió i fer-la partícip del que passa dins l’Ajuntament”.

Les persones que vulguin signar ho podran fer en diversos comerços de l'Escala i posant-se en contacte amb els partits, i també podran trobar els representants d'aquests partits en llocs com les entrades i sortides d'escoles, el mercat i d'altres equipaments municipals. S'anirà anunciant puntualment als perfils dels partits.