Protestes de la pagesia

Els pagesos converteixen la protesta del tall de l'AP-7 i l'N-II a Pontós en «indefinida»

S’uneixen a les reivindicacions de Revolta Pagesa i reclamen canviar el nom de la conselleria i el cessament de Reyes

Un grup de pagesos portant bales de palla per obstaculitzar la via.

Un grup de pagesos portant bales de palla per obstaculitzar la via. / Gemma Tubert / Gerard Vilà

Gemma Tubert / Gerard Vilà

Els pagesos altempordanesos i gironins han decidit convertir la protesta que des d’aquest dimarts a la matinada talla l’AP-7 i l’N-II a Pontós en “indefinida”. Ho serà, asseguren, fins que no hi hagi “moviments” o “les coses clares” per part de la conselleria d’Acció Climàtica, amb qui aquest dimecres han mantingut contactes sense èxit. El portaveu de la plataforma Revolta Pagesa, Martí Planas, diu que el que els han ofert és “una broma” i s’uneixen a les reivindicacions que ha fet el col·lectiu a nivell nacional: el canvi de nom a la conselleria i la dimissió o cessament del director de l’ACA, Samuel Reyes, i del seu número 2, Jordi Molist.

El tall de l’N-II i l’AP-7 a Pontós va començar dimarts cap a dos quarts d’una de la matinada i es mantindrà fins que no s’atenguin les demandes dels pagesos. El sector demanava aquest matí una reunió urgent amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, —que no va acudir a la trobada de dimarts—, però tampoc s’ha produït.

Després d’una trobada amb agricultors de la Catalunya del Nord i Occitània on han llegit un manifest conjunt i de dinar, els congregats han decidit que la protesta es mantindrà de forma indefinida. Volen que s’atenguin les demandes que fa el col·lectiu i, fins que això no passi, no es mouran.

Per mantenir el bloqueig, ja han anunciat que faran torns i s’organitzaran. “Tenim ganes de marxa però també de quedar-nos”, assegura, Planas.  

Pla general dels pagesos escoltant el manifest conjunt.

Pla general dels pagesos escoltant el manifest conjunt. / Gemma Tubert/Gerard Vilà