Protestes de la pagesia

Els pagesos empordanesos reclamen una reunió amb el conseller Mascort i amenacen amb «apujar el to» i allargar les protestes

Agricultors nordcatalans s'uniran aquest migdia al bloqueig de l'AP-7 i l'N-II en una acte «simbòlic»

VÍDEO | Els millors moments de la protesta dels pagesos a l'AP-7 a Pontós d'aquest dimarts.

Gemma Tubert / Gerard Vilà

Gemma Tubert / Gerard Vilà

Els pagesos altempordanesos i gironins reclamen una reunió amb el conseller l'Acció Climàtica, David Mascort, aquest dimecres i amenacen amb "apujar el to" i allargar les protestes si no es produeix. La fred i la Tramuntana no faran afluixen la protesta que des d'aquest dimarts talla l'AP-7 i l'N-II al seu pas per Pontós. Després de passar la primera nit al ras, els concentrats han esmorzat i carreguen bales de palla i fems i tractors per continuar obstaculitzant l'autopista.

De moment, han comunicat que ho faran fins aquest dijous però no descarten allargar el tall. De fet, el portaveu d'Unió de Pagesos i Revolta Pagesa, Jordi Ginebreda ja ha explicat que tenen la documentació preparada i, que si aquest migdia no hi ha avenços, es quedaran més dies.

Reunió urgent

El sector exigeix una reunió urgent amb el conseller d'Acció Climàtica. "Després que ahir no ens delectés amb la seva presència, aquest matí hem engegat els contactes i connexions polítiques per intentar forçar aquesta trobada i que sigui avui aquí o en algun altres tall però que es presenti", diu Ginebreda. "Ha de dir què pensa fer amb les peticions que li hem posat sobre la taula i presentar alguna proposta", afegeix.

Ginebreda, a més, deixa clar que els pagesos estan organitzats i que no estan "cansats". Al contrari, "cada vegada estan més enfadats i tenim ganes de quedar-nos aquí a defensar el que ens importa, que és la nostra professió".

VÍDEO | Imatges de la protesta dels pagesos a l'AP-7 a Pontós d'aquest dimarts.

Gemma Tubert / Gerard Vilà

Manifest conjunt

D'altra banda, està previst que cap al migdia un grup d'agricultors de la Catalunya del Nord s'uneixin al bloqueig en un acte "simbòlic". Ginebreda diu que la trobada -on es llegirà un manifest conjunt- busca demostrar "a la societat i a Brussel·les que el problema és transfronterer i que, malgrat les diferències, tenim molts punts en comú i coses que ens afecten a tots". També assegura que l'acte pot ser la "llavor" per treballar colze a colze a banda i banda de la frontera.