Figueres modernitzarà la xarxa d'aigua i millorarà l'accessibilitat d'un tram de la Via Emporitana i l’avinguda Pirineus

Les obres tenen un cost de 316.543,95 euros, IVA inclòs, i van a càrrec de l’empresa plurimunicipal Fisersa

Tram on s'actuarà.

Tram on s'actuarà. / Ajuntament de Figueres

Emporda.info

L’Ajuntament de Figueres, a través de l’empresa plurimunicipal Fisersa, comença l’execució del projecte de renovació de serveis en un tram de la Via Emporitana i l’avinguda Pirineus. Es tracta d’una important obra que no només modernitzarà la xarxa d’aigua potable i de clavegueram, sinó que també millorarà l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Els treballs es dividiran en 4 fases i es preveu que finalitzin cap al 28 de març. La inversió és de 316.543,95 euros, IVA inclòs.

En concret, la millora de l’accessibilitat es farà efectiva a tres cruïlles, en concret, a Via Emporitana, carrer Doctor Rovira i a l’Avinguda Pirineus. L'objectiu de l'obra és posar al dia les instal·lacions de la xarxa d’abastament d’aigua, una intervenció que des de l'Ajuntament es considera "clau per l’eficiència del servei". Per això "se substitueix l’antiga canonada de fibrociment per una de polietilè d’alta densitat. Això també comporta la renovació de les escomeses d’aigua dels abonats", expliquen.

Mentre durin les obres hi haurà afectacions en el trànsit, tot i que els treballs es desenvoluparan amb fases per reduir al màxim les molèsties a la ciutadania i al veïnat. L’afectació més gran serà la del tall complet al trànsit de la Via Emporitana des de la plaça Sibil·la de Fortià fins a l’avinguda Salvador Dalí. Així mateix, també es canviarà el sentit de circulació del primer tram del carrer Tallaferro (de Ramon Llull a Balmes) i passarà a ser de doble sentit el tram del carrer Ramon Llull entre Avinguda Pirineus i carrer Tallaferro en la fase III del projecte, aproximadament avançat el mes de febrer i fins primers de març.