Enganyen un home amb l'estafa del retrovisor a la Jonquera i paga 1.000 euros amb diners i tabac

La víctima va treure diners al caixer però com que hi tenia un límit va donar la resta del que li demanava l'estafador amb paquets de tabac

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra investiguen un nou cas d'estafa del retrovisor, també anomenada com la del fals accident.

La víctima va denunciar els fets a la policia i va relatar-los que es trobava a la Jonquera a l'altura del quilòmetre 773 ell anava amb l'autocaravana, se li va acostar un home recriminant-li que li acabava de trencar el retrovisor i que el sistema elèctric per accionar-lo no el funcionava.

Això va succeir entre les sis i les set del vespre de l'1 de desembre i en aquell moment, un dels dos homes van començar a dir-li que els havia de pagar la destrossa. Un dels implicats, que parlava francès, li va dir que trucava la seva companyia asseguradora. La víctima es va posar al telèfon i l'altre interlocutor li va dir que hauria de pagar 1.000 euros en concepte dels danys i de la mà d'obra.

Tabac i diners

L'home es va creure la falsa trucada i va anar al caixer més proper i en va treure uns 500 euros. Com que tenia un límit o el caixer no li va deixar treure'n més, va haver de pagar finalment la resta de les destrosses en espècies. Va comprar tabac per valor dels diners restants que li reclamava l'estafador i li va entregar.

Aquest un cop va obtenir el botí desitjat, va fugir en un turisme. Posteriorment, l'estafador va fugir. Aquest delinqüent era un home d'uns 50 anys, parlava francès i anava amb un vehicle també amb plaques franceses.

La víctima, un home d'uns 55 anys, es va adonar de l'estafa l'endemà dels fets i posteriorment, va presentar denúncia als Mossos d'Esquadra. Aquests investiguen aquest nou cas d'estafa que en els darrers mesos s'ha reproduït en diversos punts de la província .

Per aquest motiu els Mossos han avisat recentment a través de les seves xarxes socials d’aquesta pràctica amb un vídeo i recorden que han tornat a produir-se alguns casos des de finals d'octubre sobretot a la província de Girona.

L’estafa del retrovisor o també anomenada del fals accident sempre es dona amb un modus operandi similar i és recurrent en el temps. Aquests tipus d’enganys s’inicien quan els autors provoquen una topada o simulen un fort cop de forma intencionada contra un vehicle ocupat per una persona d’edat avançada i vulnerable, i l’enganyen, enreden i intimiden perquè els avanci el cost de la reparació, per a la qual poden arribar a demanar 1.600 euros.

En el vídeo publicat pels Mossos expliquen com es produeix aquest engany i també recorden que en cas d’accident de trànsit s’ha de gestionar amb l’assegurança que es té i, en cas que l’altra persona no vulgui, es contacti amb el telèfon 112. Sobretot recalquen que no s’ha de pagar mai res en efectiu, cosa que es produeix en el cas de l’estafa del retrovisor. En els casos perpetrats a Girona, molt sovint els estafadors es mouen entre França i Catalunya i hi ha hagut detencions.

Subscriu-te per seguir llegint