La licitació de les obres de reforma i adaptació a la normativa dels vestuaris de Can Sagrera de Figueres queda deserta

La Mesa de Contractació ha acordat excloure l’oferta econòmica de l’únic licitador que es va presentar perquè “superava el pressupost base”

En canvi, l’altra actuació prevista, la substitució de la coberta, sí que s’ha pogut adjudicar i tindrà un cost de 249.295,09 euros

Can Sagrera s’utilitza com a magatzem i vestidor del personal de la brigada, i es troba en un mal estat de conservació des de fa anys

L’edifici de Can Sagrera de Figueres data de l’any 1965 i està situat a prop del cementiri.

L’edifici de Can Sagrera de Figueres data de l’any 1965 i està situat a prop del cementiri.

Josep López Navarro

Josep López Navarro

Figueres no podrà posar fi a la totalitat del mal estat del magatzem municipal Can Sagrera. Almenys no a curt termini, tal com es preveia, i és que una de les fases de la reforma que recentment s’ha licitat ha quedat deserta. Es tracta de la segona, la que plantejava remodelar i millorar els vestuaris del local per adequar-los a la normativa actual. El motiu ha estat que la Mesa de Contractació ha acordat excloure l’oferta econòmica de l’únic licitador que es va presentar perquè "superava el pressupost base", que era de 148.824,05 euros. L'import s'ha alliberat.

No obstant això, la que sí que es podrà executar és la primera fase de l'obra, que contempla substituir l’actual coberta de fibrociment amb amiant —que tampoc compleix la normativa actual—, així com protegir i reforçar l'estructura que la suporta. L’actuació s’ha adjudicat a l'empresa Serralleria Roca, SL. per un import de 249.295,09 euros. El pressupost base era de 291.372,40 euros, la qual cosa vol dir que finalment es durà a terme per un valor força inferior al previst (en concret, per 42.077,31 euros menys). En aquesta fase es van presentar cinc licitadors. 

Can Sagrera és una dependència municipal que s'utilitza com a magatzem i vestidor del personal de la brigada, i es troba en un mal estat de conservació des de fa anys. Per això, el consistori va aprovar definitivament el projecte d'adequació de l'espai el juny de 2022. Concretament, per substituir l’actual coberta el document planteja  instal·lar un panell "sandvitx" de planxes d'acer amb aïllament de poliisocianurat amb prestacions al foc millorades.  Pel que fa als vestidors, es proposava que tinguessin una nova instal·lació d'aigua, sanitaris i un nou sanejament. El període d'execució de la totalitat de l’obra es preveia que fos de vuit mesos.

Val a dir que l’Ajuntament va treure l'obra a licitació el passat mes d’agost amb un pressupost total (fase 1 i 2) de 440.196,45 euros

Estat “insalubre” i “deplorable”

Cal recordar que el Comitè i la Junta de personal de l’Ajuntament de Figueres van denunciar ara fa un any, l’octubre de 2022, l’estat “insalubre” d’aquestes instal·lacions municipals. En un comunicat, alertaven que el local es trobava en un estat “deplorable”, i asseguraven que les pluges que hi havia hagut en aquell moment van evidenciar encara més aquesta situació, que es considerava greu perquè atemptava “contra els principis bàsics de seguretat en el treball”. 

L’edifici de Can Sagrera de Figueres data de l’any 1965, i està situat a prop del cementiri municipal.