Figueres licita per més de 440.000 € la rehabilitació que ha de posar fi al mal estat de Can Sagrera

Es preveu substituir la coberta i remodelar els vestuaris d'aquestes dependències municipals que daten de 1965

Josep López Navarro

Josep López Navarro

L’Ajuntament de Figueresha començat a engegar els motors de les obres de rehabilitació que han de posar fi a l’estat deficient de l’edifici de Can Sagrera. Concretament, ja s’ha obert la licitació per dur a terme diverses actuacions de millora amb un pressupost de 440.196,45 euros, IVA inclòs.

Can Sagrera és una dependència municipal que s’utilitza com a magatzem i vestidor del personal de la brigada, i es troba en un mal estat de conservació des de fa anys. Per això, ara es preveu substituir la totalitat de la coberta de la nau, alhora que protegir i reforçar l’estructura. Així mateix, també es planteja remodelar i millorar els vestidors per adaptar-los a la normativa actual. El consistori va aprovar definitivament el projecte d’adequació de l’espai el juny de 2022, i està previst que les obres es facin en dues fases.

Val a dir que el Comitè i la Junta de personal de l’Ajuntament de Figueres van denunciar, l’octubre de l’any passat, que les instal·lacions municipals de Can Sagrera eren «insalubres». En un comunicat, alertaven que el local es troba en un estat «deplorable». En aquest sentit, asseguraven que les pluges que hi havia hagut en aquell moment evidenciaven encara més aquesta situació, que es considerava greu perquè atemptava «contra els principis bàsics de seguretat en el treball». Així doncs, amb l’actuació que ara es planteja, es vol posar remei a aquesta històrica problemàtica.

L’edifici de Can Sagrera de Figueres data de l’any 1965, i està situat a prop del cementiri municipal.