Les obres de la Sala Municipal de Castelló d'Empúries podran començar passat el pròxim estiu

«Per un tema de reformulació del projecte ens emplacem a l’any vinent», explica Massot

Un espectacle a la Sala Municipal de Castelló d’Empúries.  | AJUNTAMENT CASTELLÓ EMPÚRIES

Un espectacle a la Sala Municipal de Castelló d’Empúries. | AJUNTAMENT CASTELLÓ EMPÚRIES / núria noguera. castelló d’empúries

Núria Noguera

Núria Noguera

«La idea és que les obres de la Sala Municipal comencin passat l’estiu de 2024. Pensem que els treballs duraran un any aproximadament, tot i que aquest tema encara no està tancat», va respondre el regidor Josep Maria Canet (ERC) a una pregunta de Jaume Mach (CUP), durant el primer ple ordinari municipal de la legislatura.

El municipi va rebre el mes d’abril una subvenció d’1,02 milions d’euros dels fons Next Generation que es destinaran a la rehabilitació i ampliació de l’edifici. En aquest sentit, l’alcaldessa, Anna Massot, va assegurar que l’Ajuntament ja disposa d’aquests diners «però malauradament per un tema de reformulació del projecte ens emplacem a l’any vinent, no per falta de fons».

Mach va expressar la seva preocupació sobre on es reubicaran els esdeveniments que es fan a la Sala Municipal, «darrere les activitats hi ha entitats que no saben si programar quelcom o no. Perquè primer van dir que seria imminent. S’ha estroncat la programació teatral per aquest motiu, però ara diuen que sí que hi ha temps. Això crea una certa inestabilitat».

Sobre la manca d’espai, Canet va admetre que «tenim clar que patirem per encabir totes les activitats i haurem de treballar molt per reubicar-les. Però es vol emprar la sala polivalent i l’altra opció és anar a la sala sobre l’antiga policia a la plaça dels Homes, depenent del tipus d’acte». Sobre habilitar l’escenari d’El Centro que va proposar Mach, Canet va recordar que la capacitat d’aquest últim és inferior al de la Sala Municipal i que la prioritat ha de ser la renovació perquè és molt més polivalent «després de les obres hi haurà dues sales, una de gran i a la part posterior una de petita duplicant la possibilitat de fer actes», va assegurar Canet.

Tots els punts portats a ple, vint-i-set, es van aprovar. Així i tot, tant CUP, SOM i Junts van reclamar als tres partits que formen el govern, ERC, PSC i Demòcrates, un pla d’acció per poder avaluar la feina, ara que ja han passat els primers cent dies de mandat.