El figuerenc Josep Peñuelas Reixach rep el Premi Nacional de Recerca de Recursos Materials del Ministeri

Se li concedeix per "la seva dilatada trajectòria científica com a referent internacional en la investigació del canvi global, així com el seu lideratge a la innovació tecnològica i la tasca divulgativa en aquesta àrea"

L'ecòleg Josep Peñuelas.

L'ecòleg Josep Peñuelas. / Emporda.info

Emporda.info

El figuerenc Josep Peñuelas Reixach ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Recerca 'Alejandro Malaspina' de l'àrea de Ciències i Tecnologies dels Recursos Materials del Ministeri de Ciència i Innovació.

El Ministeri va anunciar divendres passat els noms dels guanyadors, i en el cas de Peñuelas es va destacar que se li concedia el premi per "la seva dilatada trajectòria científica com a referent internacional en la investigació del canvi global, així com el seu lideratge a la innovació tecnològica i la tasca divulgativa en aquesta àrea".

Peñuelas és llicenciat en biologia i farmàcia i doctor en ecologia, i és director de la Unitat d'Ecologia Global al Consorci Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). És considerat un dels millors investigadors del món en ecologia i medi ambient. Cal destacar que va ser alumne del prestigiós biòleg Ramon Margalef.

Peñuelas, ja havia rebut abans altres guardons com el prestigiós premi Ramon Margalef, el 2016. A més, el 2018 va rebre el Premi Excel·lència que atorga l'Associació Amics de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres. Així mateix, el 2019 és guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona.

Val a dir que Peñuelas, tot i que va néixer a Vic, ha estat vinculat tota la seva vida a Figueres. En aquest sentit, el 2016 va ser nomenat Fill Adoptiu de la capital altempordanesa.