La XI Fira Infantil El Follet d’Avinyonet, que se celebrarà el cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre, destinarà els diners que es recaptin amb la venda de les xapes solidàries il·lustrades per l’alumnat de l’Escola Gonçal Comellas i la Llar d’Infants El Puigventós d’Avinyonet de Puigventós al projecte per millorar les instal·lacions de Pediatria de l’Hospital de Figueres

Els assistents a l’esdeveniment podran comprar aquestes xapes imantades a l’estand que trobaran instal·lat a la Fira, i que en aquesta ocasió serà gestionat per la Fundació Salut Empordà (FSE). 

El Follet d’Avinyonet l’organitza l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós amb la col·laboració d’associacions i entitats locals i amb el suport de nombrosos voluntaris. 

La Fira donarà els diners recollits amb aquesta acció solidària a la campanya de captació de fons que ha de permetre reformar les cinc habitacions i la sala de jocs de la planta de Pediatria de l’Hospital de Figueres, i també, la sala d’espera de Consultes Externes destinada als infants. La voluntat d’aquesta campanya és fer que l’ingrés dels pacients pediàtrics a l’Hospital sigui més acollidor i íntim, amb la voluntat que se sentin més segurs, tranquils i confortables.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Avinyonet i l’empresa Eskol Arenart de Bàscara, que participa habitualment a la fira oferint tallers infantils, han fet donació d’un quadre de sorra de colors elaborat a partir de la imatge del follet, per penjar-lo a la planta de Pediatria de l’Hospital de Figueres.