L’Empordà sona a l’Acústica

Propostes que van des del rock fins a la música urbana, passant pels grups familiars o la música electrònica, comprenen aquest ampli ventall de grups de la comarca que actuaran en la vintena edició del festival figuerenc

Les propostes altempordaneses a l'Acústica

Les propostes altempordaneses a l'Acústica / Emporda.info

Jordi Callol

Jordi Callol

L’Acústica és un festival que fa bandera de les seves arrels figuerenques, però no només ho fa portant el nom de la ciutat arreu, sinó que també ho demostra programant artistes de Figueres i de tot l’Alt Empordà.

Sorprenentment, el grup figuerenc Cala Vento actuarà per primera vegada a aquest festival. L’any 2020 havien d’actuar a l’edició pandèmica, les Nits d’Acústica, però un dels components del grup va estar en contacte amb un positiu de coronavirus i el concert no es va poder celebrar. Ara pujaran a l’escenari de la plaça de la Palmera per presentar Casa Linda, el seu últim treball.

Penélope també s’estrenarà a l’Acústica en el mateix escenari. Aquesta banda de pop original donarà a conèixer el seu últim senzill El baño de las chicas, així com un repàs de la seva trajectòria.

Un altre músic que actuarà a la plaça de la Palmera serà Ernest Prana. En aquest cas ja serà la segona ocasió que canta al festival, ja que el 2015 ja ho va fer amb el grup Crossing, «un dels millors records com a músic, amb la plaça Catalunya plena», expressa el cantant. El peraladenc explica que «hi torno en solitari presentant tota la banda» actuant en un concert a la plaça de la Palmera «on tocaré les cançons que he anat llançant últimament», com ara Canciones, un single que va presentar el passat 25 d’agost.

El figuerenc Joanjo Bosk repetirà per vuitena vegada a l’Acústica, ara amb el seu nou projecte Corada, que condueix conjuntament amb el també figuerenc Albert Serrano. Bosk afirma que «tenint en compte la programació d’aquest any, el nostre és el concert alternatiu, de rock’n roll pur». El nom Corada serà el primer que sonarà a la plaça Catalunya aquest any i hi pujaran amb un quintet per presentar el seu darrer disc De vuelta de nada, però no oblidaran «algunes versions i cançons d’altres èpoques musicals nostres», diu Joanjo Bosk.

Acustiqueta km0

El Pot Petit, un dels grups familiars més aclamats del país, tornarà un any més a l’Acustiqueta amb la seva Festa Animal. El lleó vergonyós, els pirates rodamons o l’Aura la dinosaure, entre altres personatges, seran presents a la Rambla de Figueres per acompanyar a la Jana, en Pau i la Melmelada Band. Un espectacle que, com ja ha passat en altres ocasions, s’espera que faci el ple.

La segona Figueres Urbana

Per segon any consecutiu se celebrarà la producció Figueres Urbana, enguany el divendres 1 de setembre sota el títol «Les dones ja no ploren, les dones facturen». Aquesta edició comptarà amb la participació de Niwa, Jessy Sarah, Noia Daina i Genna, «les quals donaran a conèixer el que fan durant tot l’any en un escenari tan gran com el de plaça Catalunya», explica Maken Row, el productor d’aquest cicle, el qual també és músic i responsable del MK Studios de Cabanes.

Niwa portarà una mescla de música urbana amb la cultura japonesa, mentre que Jessy Sarah barrejarà reggaeton i afrobeat en català, castellà i francès.

Per la seva banda, Noia Daina s’estrenarà a dalt dels escenaris. «Fa uns anys que vaig començar amb la proposta que portaré a l’Acústica, però encara no m’havia atrevit a presentar-la davant de públic», explica l’artista que també afegeix que «s’identifica com a rapera, tocant diferents estils, com el trap, el hip-hop, el soul... creo la música que m’agradaria escoltar».

A més, Genna també actuarà per primera vegada en un escenari per presentar el seu projecte que engloba «una mica d’electrònica i indie pop», explica la cantant. La castellonina també expressa que «és una oportunitat que es doni veu a les dones pel poc percentatge que tenim als festivals de música, i encara em sembla més important fer-ho en l’àmbit local».

Els discjòqueis Aldo Comas, Lia Jensen, Cosmik Dj, Adrià Giner i Ruben Rider seran els encarregats d’allargar les nits musicals. En aquest horari de tancament també hi actuarà Maken Row, que hi durà el seu show Dj guitar en què «s’hi mesclen produccions pròpies amb bases de Tech House mesclades amb reggaeton».

Una varietat musical que deixa clara l’alta qualitat musical que ronda per la comarca.

El pròxim 31 d’agost començarà una nova edició del Festival Acústica, concretament la vintena. Durant aquests anys sempre han apostat per grans noms del panorama musical català, però sense oblidar els grups de terres altempordaneses, ni els consolidats ni aquells considerats com a emergents. Enguany més d’una desena d’actuacions estaran tocades per la tramuntana.