Viu en Blau estrena aquest any la Fira del Peix Blau, que se celebrarà el 2 de setembre

Es té l’objectiu de posar en valor aquest tipus de pesca en tots els àmbits

Viu en Blau estrena aquest any la Fira del Peix Blau, que se celebrarà el 2 de setembre

Viu en Blau estrena aquest any la Fira del Peix Blau, que se celebrarà el 2 de setembre / AJUNTAMENT DE L'ESCALA

Emporda.info

El proper 2 de setembre, dia gran de la Festa Major de l’Escala, se celebrarà al municipi la primera edició de la Fira del Peix Blau, una nova acció dins de la campanya promocional “Viu en Blau” que van crear l’any passat entre l’Ajuntament de l’Escala i la Confraria de Pescadors amb l’objectiu de posar en valor aquest tipus de pesca en tots els àmbits.

En aquest sentit, l’Ajuntament de l’Escala ha programat dues activitats per a aquest mes de setembre, que se sumen a les que des de la Confraria de Pescadors, a través del centre d’interpretació del peix Maram, han anat desenvolupant durant tot l’estiu.

El dia 2 de setembre se celebrarà la 1 a edició de la Fira del Peix Blau al Port de la Clota, en la qual el peix blau i tots els actors de la zona en seran els protagonistes. La Fira obrirà les portes a les 18 h i comptarà amb l ’actuació del Mag David a les 19 h i el concert amb THE COVERS a les 21 h. També s’oferirà mostra i tastets de productes locals, exposició i venda de productes mariners, visites al Maram i tallers de pots d’anxova. Els pescadors oferiran una mostra de cuina marinera i també hi haurà servei de begudes pels assistents. L'accés a la fira serà gratuïta i els assistents podran adquirir els productes de cada parada, tastets i begudes al preu establert a cada punt.

 El dia 9 de setembre de se celebrarà la Sardinada Popular a la zona de la Riba. La jornada començarà a les 12 h amb la teatralització d’una antiga subhasta i durarà fins a les 15 h, temps en el qual els pescadors de la Confraria de l ’Escala oferiran sardines a la brasa als assistents, juntament amb unes llesques de pa i un got de vi o aigua. Els participants hauran d’haver adquirit un tiquet prèviament.

Ales 13h hi haurà concert d’havaneres amb el grup PEIX FREGIT per amenitzar la jornada.

Aquest matí s’han presentat aquestes noves activitats del VIU EN BLAU d’enguany, que neixen amb la voluntat de donar continuïtat als objectius fixats l ’any passat conjuntament amb el Maram i la Confraria de Pescadors i amb el suport del Grup d’Acció Local Pesquer:

  • promoure el consum del peix blau
  • posar en valor l ’ofici dels pescadors de l ’Escala
  • teixir una xarxa de sinergies entre diferents actors econòmics del municipi
  • impulsar el creixement econòmic, des de la perspectiva de la sostenibilitat, l ’economia blava i la col·laboració entre sectors.

D’aquesta manera, aquest any s’han elaborat uns Paquets turístics que han combinat durant tot l’estiu activitats al Maram amb diferents propostes de touroperadors nàutics del nostre municipi. Pel que fa als restaurants, la Campanya Gastronòmica d'enguany s’allargarà tot l ’any 2023 amb la voluntat de promocionar les magnífiques propostes de peix blau dels nostres cuiners durant tota la temporada.